Agešins satraukts par Dzintara izteikumiem; vēršas prokuratūrā (315)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Parlamenta deputāts Valērijs Agešins (SC) ir satraukts par Nacionālās apvienības līdera Raivja Dzintara izteikumiem presē, tāpēc lūdz ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru vērtēt, vai Dzintara izteikumi nesatur nacionālās nesaticības veicināšanas pazīmes.

Kā atgādina «Saskaņas centrs», 27.februāra presē bija publicēta intervija ar Dzintaru, kurā politiķis izteicies sekojoši: «9.maijs ik gadus mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē rusifikācijas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti».

Agešins uzskata, ka minētais izteikums, iespējams, ir vērsts uz nacionālā un etniskā naida izraisīšanu, kas atbilst Krimināllikuma 78. pantā minētajam.

«Ģenerālprokuroram adresētajā vēstulē es lūdzu izvērtēt Dzintara iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izskatīt jautājumu par kriminālprocesa uzsākšanu sakarā ar minēto faktu. Šādi publiski izteikumi aizvaino simtiem tūkstošus valsts iedzīvotāju, faktiski propagandē vienas sabiedrības daļas naidīgu attieksmi pret citu, vadoties pēc etniskās pazīmes. Tas ir absolūti nepieņemami,» norāda Agešins.

Komentāri (315)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu