Aicina atzīmēt piesārņotās vietas, kuras sakopt Talkas dienā (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sākot ar otrdienu, Latvijas iedzīvotāji aicināti «Lielās Talkas» mājas lapā «talkas.lv» atzīmēt piesārņotās vietas, lai 26.aprīlī, talkas norises dienā, būtu iespējams šīs vietas sakopt, aicina «Lielās Talkas» administrators Kristaps Greckis.

Tāpat kā iepriekš, arī šogad «Lielās Talkas» organizatori ir izveidojuši interaktīvu karti, kurā ikvienam iedzīvotājam ir iespēja atzīmēt viņam zināmas piesārņotas vietas ikvienā Latvijas nostūrī.

Šīs vietas būs iespējams atzīmēt, sākot ar 11.martu, savukārt no 18.marta mājaslapā būs iespējams iegūt informāciju par pašvaldības, izglītības iestāžu, uzņēmumu, organizāciju un brīvprātīgo entuziastu oficiāli pieteiktās talkošanas vietas.

«Lielās Talkas» organizētāji aicina iedzīvotājus būt aktīviem un palīdzēt Latvijai kļūt tīrākai, izvēloties sev tuvāko novadu vai pilsētu, aplūkojot reģistrētos talkas punktus un pievienojoties kādai no organizētajām talkas vietām.

Šogad pirmo reizi uzņēmumiem un organizācijām tiek piedāvāta īpaša iespēja tapt pamanītiem. Piesakot talkošanas vietu «Lielās Talkas“ mājaslapā, tiks piedāvāta iespēja pievienot logo vai cita veida atpazīšanas zīmi pēc organizācijas izvēles. Pie pievienotās talkošanas vietas atzīmes - zaļā punktiņa, atvērsies logs ar informāciju par šīs vietas atzīmētāju.

2014.gadā Lielās Talkas sauklis ir «Tīra Baltijas jūra sākas Tavā vannas istabā!» un visas aktivitātes būs ar Baltijas jūras zīmi, atgādinot Latvijas iedzīvotājiem, ka tieši mūsu rokās ir Baltijas jūras veselība un labklājība, un izglītojot sabiedrību par iespējām ar savu rīcību mazināt jūras piesārņojumu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu