Aicina iedzīvotājus piedāvāt risinājumus birokrātijas samazināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts kanceleja aicina iedzīvotājus ziņot, ja nākas sastapties ar garām rindām, sarežģītām procedūrām un citām administratīvā sloga izpausmēm, kā arī piedāvāt risinājumus birokrātijas mazināšanai, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.

www.mk.gov.lv/aktuali/mazinamslogukopa

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norāda, ka iedzīvotāju sniegtā informācija tiks analizēta un pamatotām problēmām tiks gatavoti priekšlikumi izmaiņām normatīvajos aktos.

Viņa skaidro, ka administratīvā sloga mazināšana iedzīvotājiem un valsts sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošana ir viens no svarīgākajiem valsts pārvaldes uzdevumiem, tādēļ tiek veikta normatīvā regulējuma analīze nozaru griezumā. Ir arī panākta vienošanās ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru par uzņēmējiem aktuālo sarežģīto procedūru apzināšanu un risināšanu.

Tostarp tiek izvērtēta nepieciešamība pēc privātpersonas fiziskas klātbūtnes, lai saņemtu, piemēram, izziņu vai atļauju, plānots arī izskaust gadījumus, kad jāiesniedz tādi dokumenti, kas jau ir valsts institūciju rīcībā. Mērķis ir arī samazināt gadījumus, kad dokumentus nevar iesniegt vai saņemt elektroniski, kā arī samazināt nesamērīgus finansiālus izdevumus un laika resursu patēriņu.

Kā piemēru līdz šim veiktajiem pasākumiem sloga mazināšanai Valsts kanceleja min Uzņēmumu reģistru (UR). Valsts kancelejas izplatītajā video teikts, ka izmaiņu rezultātā samazināts papīru apmērs un saīsinātas rindas, uzņēmumu iespējams reģistrēt viena UR apmeklējuma laikā, dokumenti tiek izskatīti trīs dienu laikā. Video arī tiek minēts, ka mazkapitāla SIA dibināšana izmaksās aptuveni 30 latus, gada pārskatus var iesniegt tikai Valsts ieņēmumu dienestā, par pievienotās vērtības nodokļa maksātāju var pieteikties UR.

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde, kas sadarbībā ar ministrijām sniedz Ministru kabinetam priekšlikumus par valsts attīstības prioritātēm un nodrošina valsts pārvaldes attīstības politikas izstrādi, koordinē un pārrauga tās ieviešanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu