Aicina ieviest «Miljonāru nodokli» (160)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Organizācija «Kreisie Patrioti» piedāvā ieviest «Miljonāru nodokli», sākot parakstu vākšanu portālā «manabalss.lv». Tāpat drīzumā plānota plaša sabiedrības informēšanas kampaņa.

Organizācijas pārstāvis Mārtiņš Krusts portālam «Apollo» norādīja, ka šobrīd nodokļu sistēma ir greiza un netaisnīga - nauda ir nogulsnējusies atsevišķu bagāto rokās.

Organizācijā uzskata, ka nodokļu sistēma ir par pamatu zemam patēriņam, milzīgai emigrācijai, demogrāfijas bedrei, noziedzības līmenim, pārtikas uzņēmumu bankrotam, gausam uzņēmējdarbības līmenim, bezdarba, nodokļu nemaksāšanai, neticībai valsts pārvaldei un ir kā iztrūkstoša sakne, kam vajadzētu šo valsts koku turēt taisni.

Krusts informē, ka nepieciešams ieviest jaunu un progresīvu miljonāru nodokli, kas attiektos uz mājsaimniecībām, kuras bagātība pārsniedz miljonu latu.

Nodoklis tiktu iekasēts no visa piederošā un bagātības, ieskaitot – nekustamo īpašumu, privāto uzņēmējdarbību, investīcijas, automašīnas, aviotehniku, dārgas mēbeles, jahtas. Daļa īpašuma var tikt neieskaitīta šajā aprēķinā, piemēram, ja konkrētā darbošanās ir valsts atbalstīta prioritatīvā līmenī un veicina tautsaimniecības izaugsmi, piemēram, uzņēmējdarbība vai atsevišķi izņēmumi, piemēram, kad turību veido viens pats dzimtas mantots nekustamais īpašums.

Pēc nodokļa ieviešanas ievainotās tautsaimniecības asinsritē ieplūdīs tik nepieciešamie naudas līdzekļi, kas no tās apšaubāmos veidos izplūdusi. Tā, piemēram, no 10 bagātākajām Latvijas ģimenēm tiktu iegūti – 12,42 miljoni gadā, savukārt no 100 bagātākajām ģimenēm – 34 miljoni gadā.

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu