Aicina parādīt valdībai bedri (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrība «Latvijas Ceļu būvētājs» (LCB), kas apvieno valsts lielākos privātos ceļu būves uzņēmumus, kopā ar apdrošināšanas sabiedrību «BTA Insurance Company» SE (BTA) rīko pavasara foto konkursu «Parādi valdībai bedri!», «Apollo» informēja konkursa rīkotāji.

«Braucot pa Latvijas ceļiem, bieži vien sastopamas īpaši dziļas vai platas bedres, kurās var salauzt auto riteņus. Tāpat nākas braukt pāri tiltiem, kas izskatās tā, it kā tūlīt varētu sabrukt. Droši vien ikvienam ir gadījies klabināt zobus, vadot auto pa īstu redeli. Domāju, ka ir vērts parādīt šīs vietas arī mūsu valdībai, kas, šķiet, uzskata, ka uz ceļiem viss ir kārtībā un naudu, ko akcīzes nodoklī maksā autobraucēji, drīkst novirzīt vienalga kam, tikai ne ceļiem,» pauž LCB izpilddirektors Zigmārs Brunavs.

«Atbalstām šo aktivitāti, jo kā apdrošināšanas sabiedrība ļoti labi saprotam, cik problēma ir nopietna. BTA šogad saņēmusi jau teju 100 atlīdzību pieteikumus par bedru nodarītajiem bojājumiem transportlīdzekļiem un nepilnu divu mēnešu laikā apdrošināšanas atlīdzībās par šādiem bojājumiem ir izmaksājusi jau gandrīz 15 000 eiro,» atzīmē BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore Iveta Rijniece.

«Lai gan autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi un objektīvi novērtēt situāciju, tomēr ir gadījumi, kad no bedres izvairīties nav iespējams. Un bojājumi var būt visnotaļ nopietni. Šogad lielākā BTA izmaksātā atlīdzība par bedru rādītajiem bojājumiem automašīnai sasniedza 1 569 eiro, bet pērn kādas automašīnas īpašniekam tika izmaksāta atlīdzība 2 780 eiro apmērā,» turpina Rijniece.

«Protams, šādu zaudējumu atlīdzināšana ir iekļauta KASKO polisē. Taču, ja polises nosacījumi paredz pašrisku, nereti šādus zaudējumus nākas segt pašam, jo tie nepārsniedz pašriska apmēru. Taču BTA piedāvā arī speciāli šīs problēmas risināšanai radītu apdrošināšanas pakalpojumu «KASKO Bedres», kuru var iegādāties papildus jebkurai citai KASKO apdrošināšanai un kas maksā vien 14 eiro. «KASKO Bedres» paredz apdrošināšanas aizsardzību specifiski gadījumos, kad bojājumi transportlīdzeklim radušies, iebraucot bedrē,» skaidro BTA pārstāve.

Fotogrāfijas konkursa dalībnieks var iesniegt, sūtot tās uz e-pasta adresi konkurss@lcbb.lv ar norādi «Parādi valdībai bedri!».

Iesniegtie foto tiks vērtēti kategorijās «Riteņlauzējs 2014» jeb «dziļākā bedre», «Platākā bedre 2014», «Bīstamākais tilts 2014», «Kādreiz te bija šoseja» jeb «sabrukušais ceļš» un «Neizbraucamais ceļš» jeb «tikai ar džipiem».

Uzvarētāji katrā kategorijā balvā saņems BTA «KASKO Bedres» apdrošināšanas polisi veselam gadam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu