Aicina pieteikties biškopības kursiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/Scanpix

Šī gada septembrī tiks uzsākts jauns, divgadīgs mācību kurss biškopībā, kuru organizē Latvijas Biškopības biedrība (LBB) sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mūžizglītības centru. Kursi paredzēti visiem, kuri vēlas apgūt pamatzināšanas biškopībā, kā arī tiem, kuri jau praktizē, bet vēlas savas zināšanas nedaudz papildināt. Interesentiem pieteikties līdz šī gada 31.augustam, aicina Ieva Zēģele, Latvijas Biškopības biedrības pārstāve

Biškopja arods ir īpašs un Latvijā to piedāvā apgūt tikai divas organizācijas. Jau kopš 2008. gada Latvijas Biškopības biedrība ikvienam interesentam atklāj noslēpumus kā iegūt saldo, veselīgo un dabīgo produktu - medu. Biškopība var būt hobijs ar nelielu skaitu bišu saimju, bet var būt arī profesionāla nodarbošanās, nodrošinot ar medu ne tikai sevi, bet arī citus Latvijas iedzīvotājus.

2012. gada septembrī tiks uzsākts jauns, divgadīgs mācību kurss biškopībā. Pirmajā mācību gadā interesenti apgūs pamatzināšanas - dravošanu un bišu bioloģiju, otrajā - bišu selekciju, bišu māšu audzēšanu un produktu ražošanu. Kopā 288 akadēmiskās stundas. Ziemā tiek apgūta teorija, bet jau pavasarī sākas praktiskās nodarbības. Nodarbību biežums - divas dienas mēnesī. Kursa noslēgumā dalībnieki saņems LLU Mūžizglītības centra apliecību par profesionālās pilnveides izglītību. Kursiem var pieteikties ikviens - gan tie, kam līdz šim nav bijušas zināšanas biškopībā, gan tie, kas jau tur bišu saimes un vēlas savas zināšanas papildināt.

Nodarbību norises vietas paredzētas Rīgā un citās Latvijas vietās, atkarībā no pieprasījuma.

«Kursu noslēgumā saņemtā apliecība liecina, ka cilvēks ir apguvis pamatzināšanas biškopībā, tomēr īstā pieredze un atziņas rodas tikai uzsākot praktisku darbību. Vienmēr ir iespēja apgūt kādu lietu pēc eksperimentēšanas metodes, pašmācības ceļā, tomēr tas prasa daudz laika un līdzekļu. Kursos iegūtās pamatzināšanas ir atspēriena punkts veiksmīgai praktiskajai darbībai, veiksmīgai aroda noslēpumu izzināšanai,» Armands Krauze, Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs.

Šobrīd apmācības tiek daļēji līdzfinansētas ar valsts un ES finansējumu, ELGF Kopējās tirgus organizācijas pasākuma «Atbalsts biškopības programmai».

LBB aicina interesentus aizpildīt iesnieguma veidlapu www.strops.lv vai pieteikties elektroniski uz e-pastu: liga.lapina-lapsina@strops.lv , vai zvanot pa tālruni 25902500, vai 63027762 līdz š. g. 31. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu