Aicinās izvērtēt mācību grāmatā rakstīto par homoseksuālistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība «Mozaīka» šonedēļ aicinās Tiesībsargu Romānu Apsīti izvērtēt policistu mācību grāmatā pausto «naidīgo attieksmi pret homoseksuālistiem», informēja «Mozaīkas» valdes locekle Linda Freimane.

Iepriekš laikraksts «Diena» rakstīja, ka 2004. gadā izdotajā grāmatā «Kriminoloģija», kas paredzēta topošo policistu apmācībai, homoseksualitāte nodēvēta par tādu pašu novirzi kā zoofilija vai nekrofilija.

«Homoseksualitāti nevar atzīt par normālu un vispārpieņemtiem standartiem atbilstošu, līdz ar to homoseksuālisms var tikt novērtēts kā viena no deviantās uzvedības formām,» skaidro LNKA izdotā kriminoloģijas mācību grāmata. Turpat norādīts, ka homoseksualitāte ir viens no nepilngadīgo noziedzības cēloņiem, kura izskaušana ir policijas uzdevums līdzās bērnu prostitūcijas un narkotisko vielu lietošanas apkarošanai.

«Mozaīka» ir sašutusi par homoseksualitātes traktējumu šajā mācību grāmatā un uzsver, ka šinī gadījumā nav runa par viedokļu dažādību, bet par to, ka šāda informācija ir pretrunā gan ar Satversmi, kas nodrošina vienādas tiesības visiem cilvēkiem, gan arī vairākiem starptautiskiem dokumentiem, arī Eiropas Cilvēktiesību konvenciju.

«Vienas sabiedrības grupas izcelšana un apsūdzība krimināldarbībās, kas pielīdzināmas parafilijām (neparastu seksuālo objektu izvēle un/vai izkropļota seksuālā darbība), ir ārpus jebkuriem rāmjiem,» norāda Freimane.

«Mozaīka» ir arī nepatīkami pārsteigta par Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta reakciju, «neieņemot stingrāku nostāju pret šādas grāmatas izmantošanu».

«Mozaīka» apsver iespēju nodot šo lietu izvērtēt arī starptautiskajai organizācijai «Amnesty International», kas, kā apgalvoja Freimane, īpaši interesējas par policijas darbu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu