Aija Andrejeva atklāj «Grāmatzīmi» Liepājā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Spāģis

Sestdien, 22. septembrī, Liepājas Olimpiskajā centra Rožu zālē pirmizrādi piedzīvoja dziedātājas Aijas Andrejevas koncertuzvedums «Grāmatzīme». Ar krāsainu un dažādu emociju bagātu koncertuvedumu dziedātāja pārsteidza liepājniekus. 

Jau šonedēļ koncertuzvedums «Grāmatzīme» dosies tālāk, pie skatītājiem citās Latvijas pilsētās. 28. septembrī – Valmierā, 29. septembrī – Ventspilī, noslēguma koncerts gaidām 4. oktobrī – Rīgā, koncertzālē «Palladium».

Koncertuzvedumā Aija izpildīja dziesmas gan no jaunā albuma «Grāmatzīme», gan klausītāju jau iemīļotas dziesmas no dziedātājas repertuāra. Režisore Maija Kalniņa uzvedumu veidojusi daudzšķautņainu, lai atklātu tos dažādos raksturus, ko Aija atradusi savām dziesmām. Savukārt scenogrāfs Aigars Spāģis sagādājis precīzu ietvaru plašajai emociju gammai, kuru izdzied un izdzīvo Aija Andrejeva, aizvedot klausītājus sev līdzi.

«Grāmatzīmes» koncertuzvedums ir īpašs arī ar to, ka jebkura vecuma un dažādu mūzikas žanru piekritējs tajā var atrast sev kādu sirdij tuvu dziesmu, jo dziesmu repertuārs ir ļoti dažāds, sākot ar lēnām, liriskām dziesmām, beidzot ar enerģijas piesātinātu dapstepu, kas vairāk varētu uzrunāt jaunus cilvēkus.

Liepājā notikušā koncertuzveduma apmeklētāji apliecināja, ka šis stāsts raisa visdažādākās līdzpārdzīvojuma sajūtas: apmulsumu, dzīvesprieku, pat aizkustinājuma asaras un laimi. «Grāmatzīmes» Koncertuzvedumā skan Liepājas teātra aktiera Egona Dombrovska balss, kurš ierunājis Maijas Kalniņas, speciāli šim koncertuzvedumam, rakstītus tekstus. Koncertuzvedumā «Grāmatzīme» piedalās Štrausa stīgu kvartets un dejotāji, kas būtiski paspilgtina un izgaismo koncertuzveduma idejas. Liela loma koncertuzvedumā ir gaismu spēlēm, kuras uzbūra gaismu režisors Pāvels Armanis.

Kā ziņots, «Grāmatzīmes» koncertuzveduma tūre turpinās. Jau šajā nedēļas nogalē Aija ar «Grāmatzīmi», pārsteigs un iepriecinās, Valmieru un Ventspili. Biļetes uz pārējiem koncertuzvedumiem var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās vai mājas lapā «bilesuparadize.lv», kā arī «aijaanadrejeva.lv».

«Grāmatzīmes» nākamais koncertuzvedums notiks

  • 28. septembrī Valmierā (Kultūras centrā),
  • 29. septembrī Ventspilī (teātra namā Jūras vārti),
  • 4. oktobrī Rīgā, noslēguma koncerts, («Palladium» koncertzālē).
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu