«airBaltic» paraksta līgumu par 10 lidmašīnu iegādi (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgts līgums par desmit jaunu «Bombardier CS300» iegādi. Tāpat kompānijai nodrošinātas arī pirkuma tiesības uz vēl desmit šādām lidmašīnām.

Kā atgādina kompānijā, «Farnboro» aviošova laikā 10.jūlijā par desmit jauno lidmašīnu iegādi tika parakstīts nodomu protokols, kas tagad jau ir pārtapis par pirkuma līgumu. Nodomu protokols ietvēra tiesības uz vēl desmit «CS300» lidmašīnu iegādi.

Pie pašreizējām lidmašīnas cenām, darījuma vērtība pēc kataloga ir aptuveni 764 miljoni ASV dolāru (437 miljoni latu), turklāt, ja tiks izmantotas iegādes tiesības uz 10 papildu lidmašīnām, tā var pieaugt līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (898 miljoni latu).

«Moderna un efektīva lidmašīnu flote ir viens no veiksmīgas aviokompānijas biznesa pamatiem, līdz ar to šis pirkums ir tālredzīgs solis nākotnē. Pēc padziļinātās esošo un uzlaboto lidmašīnu analīzes, kā arī jaunās tehnoloģijas, ko piedāvā «Bombardier CSeries» lidmašīnas, atbilde bija nepārprotama un mēs izvēlējāmies šīs lidmašīnas,» teica Martins Gauss, kompānijas izpilddirektors.

«Šī gada sākumā mēs uzsākām īstenot «ReShape» biznesa plānu, kas akcentē novecojušo lidmašīnu nomaiņu un pāreju uz «zaļāku lidošanu» ar «Bombardier» flotes palīdzību, kas tuvākajā nākotnē vēl tiks papildināta ar «Q400 NextGen» lidmašīnām. «CS300» pasažieru lidmašīna un «Q400 NextGen» turbopropelleru lidmašīna – katrs no šiem modeļiem ir visefektīvākais savā klasē. Ar sniegumu, patēriņa ekonomiju, videi draudzīgiem risinājumiem un pasažieru ērtībām, kompānija veiksmīgi spēs optimizēt savu lidojumu tīklu un šīs lidmašīnas lieliski atbilst mūsu «ReShape» biznesa plānam.»

«Atzīta par vienu no pasaules inovatīvākajām aviokompānijām, «airBaltic» uzskatāmi parāda augošo pieprasījumu un nepieciešamību pēc modernākajām tehnoloģijām un augstu efektivitāti,» teica Maiks Arkamone, «Bombardier Commercial Aircraft» prezidents.

«Mēs priecājamies, ka «airBaltic» vēlas pievienot savām astoņām «Q400 NextGen» turbopropelleru lidmašīnām «CSeries» lidmašīnas, tādā veidā īstenojot savu iniciatīvu, un uzsākot pilnīgi jauna līmeņa pasažieru ērtību un zaļākas lidošanas ēru.»

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu