«airBaltic» saistībā ar Flika darbībām vēlas piedzīt 70 miljonus latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālā aviokompānija «airBaltic» saistībā ar bijušā vadītāja un līdzīpašnieka Bertolta Flika darbībām vēlas piedzīt kopumā 70 miljonus latu, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja «airBaltic» padomes priekšsēdētājs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš.

Viņš norādīja, ka šī lieta ir pavirzījusies uz priekšu un juristi sagatavojuši prasību, kas iesniegta tiesā. Tiesa vēl nav ierosinājusi lietu.

Prasība tiesā ir virs 20 miljoniem latu, bet no kompānijas, kurā apdrošināta Flika atbildība, tiek prasīti 50 miljoni latu.

Kā ziņots, «airBaltic» akcionāri par vēršanos pret Fliku izlēma 28.marta ārkārtas sapulcē. Saskaņā ar Komerclikumā noteikto prasība ceļama tiesā triju mēnešu laikā no dienas, kad dalībnieku sapulce pieņēmusi lēmumu par to.

Jau iepriekš atbildīgās amatpersonas atklāja, ka prasības celšana pret Fliku paredzēta saskaņā ar Komerclikuma 172.pantu - par «airBaltic» nodarītajiem zaudējumiem.

Fliks darbu lidsabiedrībā pēc toreizējo akcionāru - Latvijas valsts un SIA «Baltijas aviācijas sistēmas» - vienošanās pameta pērn rudenī, kad kļuva skaidrs, ka lidsabiedrības zaudējumi ir sasnieguši rekordapjomus. Pašreizējais vadītājs Martins Gauss informēja, ka 2011.gadā lidsabiedrība strādāja ar 77 miljonu latu zaudējumiem.

Jau iepriekš ziņots, ka aviokompānija «airBaltic» ir sākusi restrukturizācijas programmu «airBaltic ReShape» saskaņā ar marta sākumā apstiprināto biznesa plānu, kas paredz teju pusmiljarda eiro jeb 330 miljoni latu uzlabojumu piecu gadu periodā un «airBaltic» atgriešanos pie peļņas no 2014.gada.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. «airBaltic» flotē ir 34 lidmašīnas - sešas «Boeing 737-500», astoņas «Boeing 737-300», divas «Boeing 757-200», desmit «Fokker 50» un astoņas «Bombardier Q400Next Gen».

Nesen «airBaltic» paziņoja, ka aviokompānija izvēlējusies no Kanādas lidmašīnu ražotāja «Bombardier» iegādāties jaunas lidmašīnas. «airBaltic» parakstījis nodomu protokolu ar «Bombardier» par 20 «c-series» lidmašīnu piegādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu