«airBaltic» vadība piedāvā optimizēt lidmašīnu floti un lidojumu maršrutus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aviosabiedrības «airBaltic» vadība Ministru kabinetam sagatavotajā sākotnējā biznesa plānā iesaka izvēlēties tādu attīstības scenāriju, kas paredz sākotnēji optimizēt lidmašīnu floti un lidojumu maršrutus, neļaujot biznesa apjomiem samazināties zem kritiskās masas, liecina valdībai iesniegtie dokumenti.

Saskaņā ar šo scenāriju pārvadāto pasažieru skaits 2012.gadā samazinātos par 8%, liecina dokumenti vietnē «e-portfelis».

Šāds attīstības scenārijs ļautu «airBaltic» nosargāt tā vadošās tirgus pozīcijas Baltijas reģionā un saglabātu iespēju vēlāk sākt cita scenārija - izplešanās - ieviešanu, ja tas būtu nepieciešams. Rīgas lidosta šī scenārija realizācijas gadījumā turpinātu attīstīties kā reģionāls tranzītmezgls. Šī scenārija realizācija saglabātu iespējas piesaistīt stratēģisko investoru, jo «airBaltic» varētu demonstrēt turpmāku izaugsmi, sākot ar 2013.gadu, teikts valdībai iesniegtajos dokumentos.

Saskaņā ar tiem valdībai šodien jālemj arī par «airBaltic» pamatkapitāla palielināšanu, par ko aviosabiedrības akcionāru sapulcē lems 22.decembrī.

Sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz valsts papildu ieguldījumus 41,6 miljonu latu apmērā, kā arī iespēju ieguldīt vēl 25,4 miljonus latu, ja bijušais «airBaltic» privātais akcionārs SIA «Baltijas aviācijas sistēmas» neizpilda 3.oktobra noslēgto vienošanos starp lielākajiem akcionāriem. Jau iepriekš valsts ieguldījusi 16 miljonus latu, tādējādi kopējais valsts ieguldījums lēšams 57,6 miljonu latu apmērā.

Jau ziņots, ka valdība šodien aiz slēgtām durvīm lemj par «airBaltic» attīstības plāniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu