<i>Aisha</i> atgriežas no «Eirovīzijas» dziesmu prezentācijas Nīderlandē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pagājušajā sestdienā, 24. aprīlī, Nīderlandes pilsētā Zānstadē risinājās projekts «Eurovision in Concert». To jau otro gadu organizē «Eirovīzijas» lielākais fanu portāls «esctoday.com».

Pasākuma mērķis ir Eiropas publiku jau savlaicīgi iepazīstināt ar «Eirovīzijas» starptautiskā dziesmu konkursa dalībniekiem, piedāvājot iespēju ne tikai noklausīties viņu dziedātās dziesmas, bet tuvplānā iepazīt arī viņus pašus.

No kopumā 39 šogad «Eirovīzijā» pārstāvētajām dalībvalstīm projektā «Eurovision in Concert» uzstājās 17 valstu pārstāvji: Izraēlas, Lietuvas, Gruzijas, Ukrainas, Turcijas, Beļģijas, Albānijas, Portugāles, Serbijas, Bulgārijas, Somijas, Slovēnijas, Kipras, Šveices, Nīderlandes, Lielbritānijas un Latvijas finālisti. Aisha Nīderlandē ieradās kopā dziesmas «What for?» teksta autoru Guntaru Raču.

Pēc oficiālās pieņemšanas pie pilsētas mēra sekoja dalībnieku kopējais foto, bet pēcāk tika atvelēts laiks sarunām ar starptautiskajiem medijiem. Pasākumu atainot bija ieradušies žurnālisti no Vācijas, Nīderlandes, Francijas, Beļģijas, Lielbritānijas un vairākām «Eirovīzijas» fanu mājas lapām.

Aisha mediju uzmanības lokā nonāca nekavējoties: īsā laika sprīdī tika sniegtas intervijas «Radio International», portāliem «esctoday.com», «eurovision.tv», Beļģijas TV, Nīderlandes radiostacijām («City Radio Breda», «Omroep Almelo radio»), Lielbritānijas izdevumam «Manchester Evening News». Tāpat dziedātājai nācās fotografēties ar neskaitāmiem «Eirovīzijas» faniem, no kuriem viens bija ieradies no Lielbritānijas, tērpies speciāli Aishai veltītā kreklā. Dziedātāja ar prieku to parakstīja ar savu autogrāfu. 

Uz «Eurovision in Concert» iepriekšpārdošanā tika izpirkts vairāk nekā 800 biļešu. Katrs no «Eirovīzijas» finālistiem uzstājās divreiz, izpildīdams gan savu «Eirovīzijas» dziesmu, gan kādu no šī konkursa vēsturiskajiem hītiem. Savukārt koncerta pārtraukumos ikviens varēja uzdejot DJ piedāvātā «Eirovīzijas» populārākā repertuāra pavadībā.

Aishas uzstāšanos atzinīgi novērtēja ne tikai Eirovīzijas fani, bet arī citu valstu delegācijas un izpildītāji, atbalstu paužot ar līdzi dziedāšanu gan dziesmai «What For?», gan hītam «Me and Bobby McGee», ar kuru startēja konkursā «Jaunais vilnis».

Aishai šī bija pirmā lielākā starptautiskā reklāmas aktivitāte, kuru dziedātāja novērtējusi atzinīgi, atzīstot to par ļoti nepieciešamu, lai iepazītu «Eirovīzijas» konkursa vidi, mediju uzmanību un, protams, veiksmīgāk sagatavotos savam galvenajam skatuves priekšnesumam, kas notiks 25. maijā Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu