Aizdomās par kukuļņemšanu aiztur ceļu policisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Otrdien Valsts policijas (VP) Iekšējā drošības biroja darbinieki operatīvo pasākumu laikā aizdomās par kukuļa pieņemšanu aizturēja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona jaunāko inspektori.

Kā portālam «Apollo» pastāstīja VP pārstāve Linda Neimane-Zobena, aizturētā Rīgā, pildot dienesta pienākumus, par Ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja kādu automašīnu. Lai automašīnas vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, Ceļu policijas darbiniece pieņēma kukuli 100 latu apmērā.

VP Iekšējā drošības birojā par minēto faktu sākts kriminālprocess par kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Sāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

VP aicina informēt Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas.

VP Iekšējā drošības biroja anonīmais uzticības tālrunis (automātiskais atbildētājs) — 67075456.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu