Aizkustinoša mērķa vadīts, vīrietis no Latvijas darba devējam Īrijā nozog iespaidīgu naudas summu (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sethschoen, CC BY-SA 2.0

Īrijā piespriests 18 mēnešu ilgs cietumsods vīrietim no Latvijas, kurš savam darba devējam nozadzis vairāk nekā 82 000 eiro, lai apmaksātu sievas neauglības ārstēšanu, vēsta portāls «baltic-ireland.ie», atsaucoties uz «independent.ie».

Portāls vēsta, ka Jānis S. bijis fitnesa centra finanšu komandas darbinieks un izmantojis kļūmi tiešsaistes algu sistēmā - viņš atvēris failus pirms tie nonāca bankā un pārskaitīja līdzekļus uz kontiem, kas bija atvērti uz viņa vārda. 2009.gada janvārī, pēc tam, kad uzņēmumā tika veikta budžeta pārbaude, Jānis S. saviem darba devējiem iesniedza atlūgumu.

Viņš piekrita palikt darbā vēl mēnesi līdz brīdim, kad tiks pabeigts uzņēmuma audits, bet devās prom janvārī, apgalvojot, ka viņa sieva Krievijā ir saslimusi. Vairāk darbā vīrietis neatgriezās. Kad uzņēmumā tika pārbaudītas algu izmaksas par 2008.gada novembri, tika atklāts, ka vīrietis sev šajā mēnesī ir izmaksājis 12 457 eiro.

35 gadus vecais Jānis S. Dublinas iecirkņa krimināltiesā tika atzīts par vainīgu 20 epizodēs - laikā no 2008.gada 22. februāra līdz 28. novembrim viņš kopumā nozadzis 82 052 eiro.

Vīrietis šobrīd no sievas ir jau šķīries, un viņam ir bērns ar citu sievieti.

Kad krāpšana tika atklāta, vīrieša bankas kontā tika iesaldēti 39 000 eiro, un vēlāk apsūdzētais piekrita šīs naudas konfiskācijai. Viņš arī atzina, ka krāpšana bijusi ļoti vienkārša.

Vīrieša advokāte tiesu informēja, ka viņas klienta attiecības ar sievu ilgušas mazāk nekā gadu un iemesls, kas vīrieti pamudināja uz krāpšanu, bija nepieciešamība apmaksāt sievas neauglības ārstēšanu Krievijā.

Tiesa piesprieda Jānim S. trīs gadu cietumsodu, pēdējos 18 mēnešus nosacīti atliekot un sodu piemērojot ar atpakaļejošu datumu – 2013.gada martu, kad apsūdzētais tika aizturēts.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu