Aizliedz jaunu psihoaktīvo vielu (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien stāsies spēkā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izdots pagaidu aizliegums jaunai psihoaktīvai vielai «FUBIMINA». Viela pieder kanabinoīdu grupai, un tās lietošana ir bīstama veselībai un rada draudus dzīvībai, informē SPKC pārstāve Laura Ševčenko.

Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes sniegtā informācija liecina, ka šī gada martā vienā augu maisījumā ekspertīzē tika identificēta viela «FUBIMINA» un tika atsavināti 28 augus saturoši iepakojumi.

SPKC atgādina, ka jaunās psihoaktīvās vielas ir bīstamas veselībai un to lietošana var izraisīt smagus veselības traucējumus – garīgās veselības pasliktināšanos, apziņas traucējumus, sirdsdarbības traucējumus, krampjus, dzīvībai bīstamas traumas un nāvi.

Saskaņā ar izdoto pagaidu aizliegumu, aizliegtās vielas un tās saturošus produktus nedrīkst izgatavot, iegādāties, glabāt, pārvadāt, pārsūtīt vai izplatīt. Aizliegums attiecas gan uz fiziskām, gan uz juridiskām personām.

SPKC atgādina, ka līdz ar šī aizlieguma stāšanos spēkā, aizliegums būs 13 jaunām psihoaktīvām vielām.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu