Aizliedz vēl vienu psihoaktīvu vielu, kas atrodama «legālajās» narkotikās (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: smokershighlife, CC BY-NC-SA 2.0

11.martā, stāsies spēkā devītais Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izdotais pagaidu aizliegums jaunai psihoaktīvai vielai, «Apollo» uzzināja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Vielas, kura tiek aizliegta ar rītdienu, nosaukums ir «THJ-2201». Aizliegums attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kuras izgatavo, iegādājas, glabā, pārvadā, pārsūta vai izplata šo sintētisko kanabinoīdu.

Vielas «THJ-2201» iedarbība var līdzināties kanabiss izraisītai iedarbībai. Minētās vielas un tās saturošu izstrādājumu lietošana var radīt nopietnu kaitējumu cilvēka veselībai, bīstamību dzīvībai, kā arī apdraudējumu sabiedrības drošībai kopumā.

Šī viela Latvijā nelegālajā apritē parādījusies nesen. 2014.gada janvārī Valsts policijas Kriminālistikas pārvalde viena augu maisījuma ekspertīzē identificēja «THJ-2201» kopā ar citu kanabinoīdu grupai piederošu vielu.

«THJ-2201» 2013.gada novembrī konstatēta Zviedrijā, bet decembrī – Somijā. Ģenēriskās sistēmas ietvaros viela «THJ-2201» 2013.gada jūlijā pakļauta kontrolei Ungārijā.

Atbilstoši likuma «Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību» 4.panta trešajai daļai, viela THJ-2201 un to saturošie izstrādājumi fiziskām un juridiskām personām trīs darba dienu laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas jānodod Valsts policijai.

Ja fiziskā vai juridiskā persona trīs darba dienu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas nenodod Valsts policijai vielu «THJ-2201» vai tās saturošus izstrādājumus, Valsts policija vai izmeklēšanas iestāde saskaņā ar likumu «Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību» šo vielu vai tās saturošus izstrādājumus izņem no aprites.

https://www.vestnesis.lv/?menu=doc&id=264860

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu