Aizstāvība: Maikls Džeksons pats vainojams savā nāvē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Losandželosā sākoties tiesas prāvai par Maikla Džeksona nāves apstākļiem, apsūdzētā ārsta aizstāvības komanda uzstāj, ka popzvaigzne pats izraisījis savu nāvi.

Džeksona bijušais ārsts kardiologs Konrāds Marijs apsūdzēts nogalināšanā aiz neuzmanības.

Pirmajā tiesas dienā apsūdzības un aizstāvības puses izklāstīja savas pozīcijas. Tiesas sēdi apmeklēja arī melnā tērpušies Džeksona ģimenes locekļi, kas brīžiem izplūda asarās.

Tiesas sēdē arī demonstrēta fotogrāfija, kurā redzams ar baltu palagu daļēji apklātais mirušais Džeksons, kā arī pārraidīts divus mēnešus pirms mūziķa nāves veikts audioieraksts, kurā lielās zāļu devas dēļ viņš runā lēni un šļupstoši.

Džeksons bija nolīdzis Mariju kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā.
Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Kā apliecināja tiesu medicīnas ekspertīze, Džeksons mira no dažādu spēcīgu medikamentu sajaukuma, ko Marijs viņam bija injicējis, lai mūziķis varētu aizmigt. Vēlāk izmeklētāji savā slēdzienā atzina, ka Džeksons ticis nonāvēts.

Marijs savu vainu apsūdzībā par mūziķa nonāvēšanu aiz neuzmanības nav atzinis, taču, ja viņu atzīs par vainīgu, kardiologam draud līdz pat četriem gadiem cietumā.

Ārsts nav noliedzis, ka devis Džeksonam medikamentus, bet noliedz, ka būtu pametis savu pacientu liktenīgajā brīdī.

Kā tiesā norādīja Losandželosas apgabala prokurora vietnieks Deivids Balgrens, Marijs stipri sazāļoto Džeksonu pametis vienu, līdz ar to nepamanot mūziķa elpošanas apstāšanos kritiski svarīgajās pirmajās minūtēs.

Ieraksti par Marija telefona sarunām liecina, ka plkst.11.51 viņš piezvanījis savai draudzenei, oficiantei Seitai Endingai. Aptuveni piecas minūtes vēlāk saruna pārtrūkusi.

Pēc prokuratūras datiem, šajā brīdī Marijs atradis Džeksonu bez dzīvības pazīmēm.

Pēc tam plkst.12.12 Marijs piezvanīja Džeksona asistentam Maiklam Amiram Viljamsam, paziņojot, ka viņam nekavējoties vajadzētu ierasties Džeksona īpašumā, jo mūziķim bijusi «slikta reakcija».

Viljams nekavējoties piezvanījis Džeksona miesassargam Alberto Alvaresam un lika viņam doties uz dziedātāja guļamistabu. Kad Alvaress iegāja guļamistabā, viņš redzēja Mariju, kurš ar vienu roku mēģinājis atdzīvināt Džeksonu.

Miesassargs arī pamanījis kādu caurulīti, kas stiepās no Džeksona ķermeņa. Pēc prokurora sacītā, minētā caurulīte bijusi urīnceļu katetrs, ko izmanto urīna savākšanai pacienta bezsamaņas laikā.

Pēc tam Marijs sācis drudžaini vākt medikamentu ampulas un licis Alvaresam darīt tāpat.

Tikai pēc tam ārsts licis miesassargam zvanīt neatliekamajai palīdzībai. Šis zvans izdarīts plkst.12.20. Kad mediķi ieradās Džeksona mājā, viņi konstatēja, ka mūziķim nav pulsa un viņa acu zīlītes ir paplašinātas un nereaģē. Plkst.14.26 Džeksons atzīts par mirušu.

Marijs policistiem sacīja, ka viņš uzraudzījis Džeksonu, bet viņš uz brīdi iegājis vannas istabā un atgriezies šokēts atklāja, ka Džeksons vairs neelpo.

Savukārt Marija advokāts Eds Černofs tiesā apgalvoja, ka pēc Marija iziešanas no istabas Džeksons ieņēmis astoņas divu miligramu lorazepāma tabletes, ar ko pietiktu sešu cilvēku aizmigšanai, kā arī ievadījis papildus propofola devu.

Šo zāļu kombinācija mūziķi nogalinājusi acumirklī.

Marijs mēģinājis atradināt Džeksonu no propofola un ievadījis salīdzinoši nelielu anestēzijas līdzekļa devu. Taču Džeksons pats sev ievadījis letālu devu, sacīja advokāts.

Černofs norādīja, ka Marijs nav nevērīgs alkatīgs amatieris, kā viņu ataino prokuratūra, bet gan apzinīgs kardiologs, kas palīdz Hjūstonas nabadzīgākajiem iedzīvotājiem un dažkārt pat apmaksā viņu zāles.

Sagaidāms, ka lietas izskatīšana ilgs četras līdz sešas nedēļas. Marija likteni izlems 12 zvērinātie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu