Aiztur divas personas par autortiesību pārkāpumiem virtuālajā vidē (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Valsts policija aizturējusi divas personas par autortiesību pārkāpumiem, uzturot failu apmaiņas serveri.

Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) 4.nodaļas priekšnieks Aleksandrs Buko šodien žurnālistiem pastāstīja, ka viens no ENAP uzdevumiem ir pievērst uzmanību autortiesību un blakustiesību nelegālajai apritei internetā.

Pagājušajā nedēļā par šādām darbībām aizturētas divas personas, proti, uzturot failu apmaiņas serveri un aktīvi nodarbojoties ar materiālu augšupielādi, lai publiskotu neatļauti iegūtos autortiesību objektus.

Šīs personas iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā un savus serverus uzturējušas ārpus Latvijas, taču tas nebija policijai šķērslis, lai nodrošinātu pierādījumus.

«Noskaidrots aptuvenais kaitējums. Arī vairāki Latvijas autori ir cietuši, konkrēti šo materiālu izplatīšanas rezultātā, un vienam autortiesību pārstāvim mēs aprēķinājām kaitējumu, kas pārsniedz divus miljonus latu,» norādīja Buko.

Policija arī turpmāk sola aktīvi strādāt ar failu apmaiņas resursiem, aktīvākajiem lietotājiem, kas piedāvā neatļauti lejupielādēt šādu informāciju.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu