Aiztur dzīvokļu apzadzējus; vienu aiztur pēc DNS ekspertīzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Naktī uz ceturtdienu Rīgā notikuma vietā policisti aizturēja vairākkārt sodītu vīrieti aizdomās par kāda dzīvokļa uzlaušanu uz zādzības mēģinājumu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Kondrāte portālu «Apollo» informēja, ka vēl viens iespējamais dzīvokļu zaglis aizturēts Pārdaugavā pirms divām dienām.

Kondrāte pastāstīja, ka 2.augusta naktī Rīgas policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Miera ielu. Viens no iedzīvotājiem pamanīja, ka viņa dzīvoklis ir uzlauzts un tajā atrodas kāds nepazīstams, aizdomīgs vīrietis.

Svešinieks metās bēgt, taču dzīvokļa īpašnieks aizkavēja iespējamo zagli un par notikušo ziņoja policijai. Likumsargi aizdomīgo vīrieti aizturēja par zādzības mēģinājumu ar ielaušanos dzīvoklī.

Policisti vēlāk noskaidroja, ka aizdomās turamais ir 1974.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk jau sešas reizes tiesāts par zādzībām no dzīvokļiem. Šobrīd vīrietis atrodas izolatorā un pret viņu sākts kriminālprocess par zādzības mēģinājumu ar ielaušanos. Likumsargi turpina izmeklēšanu.

Savukārt, 31.jūlijā, pateicoties DNS ekspertīzei un veicot citas izmeklēšanas darbības, policisti aizturēja 1986.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par zādzību no dzīvokļa. Iespējamais zaglis noziegumu pastrādāja 2009.gadā Rīgā. Tuvākajā laikā tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajam vīrietim, informē Kondrāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu