Aiztur krāpniekus par viltotu Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu izgatavošanu un izmantošanu (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijai izdevies aizturēt 30 viltotu Jūrmalas iebraukšanas atļauju izmantotājus, kā arī apturēt krāpnieku grupas darbību, kas nodarbojās ar viltoto caurlaižu izgatavošanu un realizāciju. Informāciju par viltotu caurlaižu izgatavošanu no vairākiem avotiem iepriekš bija saņēmusi gan Jūrmalas pilsētas dome, gan Valsts policija, «Apollo» informēja policijas pārstāve Ance Rozīte.

Jūrmalas pilsētas dome, saņemot informāciju par to, ka vairāki cilvēki iegādājušies viltotas caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, nekavējoties sniedza informāciju policijai, tādējādi būtiski palīdzot lietas izmeklēšanā. Viltotās caurlaides bija paredzētas noteiktam laika periodam - vienam vai sešiem mēnešiem.

«Esam gandarīti par veiksmīgo sadarbību un Valsts policijas operatīvo rīcību, kuras rezultātā izdevies atklāt šo nodarījumu,» norāda Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora vietnieks Arturs Grants. «Arī līdz šim Valsts policijas Jūrmalas nodaļa veiksmīgi sadarbojusies ar pilsētas domi un pašvaldību dažādu pārkāpumu novēršanā un profilaksē, gādājot par drošu vidi pilsētā.»

Jūrmalas iecirkņa Kārtības policijas darbinieki sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldības policiju pagājušajā nedēļā divu dienu laikā veica pastiprinātu automašīnu pārbaudi pie iebraukšanas Jūrmalā. Pārbaudes laikā konstatēti 30 viltotu caurlaižu izmantošanas gadījumi. Viltoto caurlaižu izmantotāji aizturēti, par šiem gadījumiem ierosināti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 275.panta 1.daļas par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta realizēšanu un izmantošanu.

Vienlaicīgi Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki uzsāka izmeklēšanas darbu saistībā ar personām, kas nodarbojās ar viltotu iebraukšanas atļauju izplatīšanu. Policijas darbinieki, veicot ievērojamus meklēšanas pasākumus, izmeklēšanas ietvaros Rīgā aizturēja trīs personas par viltoto caurlaižu izplatīšanu.

Turpinot izmeklēšanu, izdevies noskaidrot arī personu, kas nodarbojās ar iespējamu viltoto caurlaižu izgatavošanu - 1978.gadā dzimušais vīrietis aizturēts sestdien Salaspilī. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā un automašīnā, atrastas vairākas viltotas caurlaides.

Tālākā izmeklēšanā noskaidrots, ka šī persona ir saistīta ar kādu tipogrāfiju Rīgas centrā. Tipogrāfijā veiktās kratīšanas laikā izņemta datortehnika un citi priekšmeti, kas ļauj secināt, ka aizturētā persona, iespējams, nodarbojās ar atļauju izgatavošanu savā darbavietā. Policija turpina izmeklēšanu.

Papildus Valsts policija informē, ka tuvākajā laikā sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldības policiju turpinās veikt pastiprinātu transportlīdzekļu pārbaudi pie iebraukšanas Jūrmalā. Pārbaudes tiks veiktas ar nolūku noskaidrot personas, kas izmanto viltotas iebraukšanas atļaujas. Par viltotu dokumentu izmantošanu personu var saukt pie kriminālatbildības.

Jūrmalas pilsētas dome un Valsts policija atgādina, ka ir tikai divas iestādes, kuras ir tiesīgas izdot iebraukšanas atļaujas noteiktam periodam - Jūrmalas pilsētas dome (uz vienu vai sešiem mēnešiem) un Ceļu satiksmes drošības direkcija. Tādēļ iedzīvotāji, kuru rīcībā ir atļaujas, kas nav iegādātas kādā no minētajām iestādēm, tiek aicināti neizmantot tās un vērsties Jūrmalas policijas iecirknī. Personas, kuras sadarbosies ar policiju, brīvprātīgi nododot atļauju, netiks sauktas pie kriminālatbildības. Valsts policija jau iepriekš pateicas iedzīvotājiem, kuri nodos viltotās atļaujas

Jūrmalas pilsētas dome informē, ka nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā no 1. aprīļa līdz 30.septembrim. Iebraucot Jūrmalā, nodevu par vienreizēju iebraukšanu var samaksāt caurlaižu iegādes termināļos skaidrā naudā un ar maksājumu karti. Līdz aprīļa beigām plānots nodrošināt samaksas iespēju par vienreizēju iebraukšanu arī ar mobilā tālruņa starpniecību. Savukārt caurlaides, kas paredzētas iebraukšanai Jūrmalā uz noteiktu laiku - uz vienu vai sešiem mēnešiem - , attiecīgajā periodā dod iespēju iebraukt pilsētā neierobežotu reižu skaitu.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu