Aiztur vīrieti par filmas «Rīgas sargi» izplatīšanu internetā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ekonomikas policija noskaidrojusi vīrieša personību, kurš interneta vidē nelikumīgi izplatījis videofilmu «Rīgas sargi». Interneta vidē filmu izplatījis kāds 27 gadus vecs vīrietis, pie kura atrasti arī lietiski pierādījumi.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse portālam «Apollo» pavēstīja, ka pērn novembrī Ekonomikas policijas pārvaldes darbinieki sāka kriminālprocesu par nelikumīgu mākslas filmas «Rīgas sargi» izplatīšanu interneta failu apmaiņas portālos.

Novembra vidū policijas darbinieku rīcībā nonāca informācija, ka interneta failu apmaiņas portālos tiek izplatīta mākslas filma «Rīgas sargi». Pārbaudot saņemto informāciju tika noskaidrots, ka laika posmā no 15. līdz 16. novembrim interneta failu apmaiņas portālos koplietošanai kāda persona, izmantojot segvārdu, ievietojusi mākslas filmu «Rīgas sargi».

Tā kā izmeklēšanas laikā no Nacionālā kino centra iegūta informācija, ka mākslas filmas «Rīgas sargi» ekskluzīvās beztermiņa izplatīšanas tiesības pieder vienīgi uzņēmumam «Platforma», un tas nozīmē, ka citām personām nav tiesību izplatīt šo mākslas filmu. Par šo faktu 21. novembrī tika sākts kriminālprocess par autortiesību tīšu pārkāpšanu, ja tā izdarīta, pārkāpjot autora tiesības uz darba izmantošanu, vai par blakustiesību tīšu pārkāpšanu, kas paredz sodu ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka portālos filmu ievietojis kāds 1981. gadā dzimis vīrietis un janvāra sākumā pēc tiesneša lēmuma saņemšanas veica sankcionētu kratīšanu viņa dzīvesvietā, kur atsavināja informācijas nesējus, kam ir lietisko pierādījumu nozīme kriminālprocesā. Atsavinātie materiāli nosūtīti Kriminālistikas pārvaldes darbiniekiem ekspertīzes veikšanai.

22. janvārī iepriekšminētā persona kriminālprocesā atzīta par aizdomās turēto.

Policisti turpina izmeklēšanu, un pēc ekspertu atzinuma saņemšanas  kriminālprocesu plānots nosūtīt kriminālvajāšanas sākšanai uz Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu