Aizvadīts Latvijas spēkavīru čempionāta Ventspils posms

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar 12 atlētu prezentāciju un atsvaidzinošu lietu Ventspilī ir sākušās «Siltums Jums Latvijas spēka vīru čempionāta» fināla posms.

Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ atlētu vidū nav Agris Kazeļņiks. Daudzi skatītāji bija gatavojušies skatīt ogrēnieša un Arta Plivdas cīņu, bet tas nemazina sacensību nozīmi un spriedzi. Atceramies, ka pagājušajā gadā atlētu cīņa beidzās pēdējā vingrinājuma pēdējā piegājienā.

Šodien Ventspilī sacensības iesākās ar «Mamma Daba spēka kāpnēm». Sākumā labāko rezultātu uzrādīja Artis Plivda. Bet visus pārsteidza Dainis Zāģeris, kurš startējot priekšpēdējā pārī, apstādināja pulksteni uz 45,10. Tas arī izrādījās labākais pirmā vingrinājuma rezultāts. Otrais palika Artis Plivda, bet trešais Andris Leišavnieks, kurš apsteidza ventspilnieku Mareku Leiti.

Arī otrajā vingrinājumā potenciālajiem līderiem neizdevās uzrādīt labāko rezultātu. Tā kā krucifiksa vingrinājuma izpildē tika izmantots īpašs satvēriens, tad uzrādītais labākais laiks tika fiksēts kā Latvijas rekordists. Par rekorda turētāju kļuva Māris Rozentāls, kurš uzrādīja laiku 1:07,39. Otro vietu ieņēma Rolands Fersters, kas vēl vairāk sajauca kopvērtējuma tabulu.

Trešais vingrinājums - DnB Nord automašīnas vilkšana. Pirmo reizi šāda veida sacensībās tika izmantota Scania smagā automašīna, kuras svars bija 22,5 tonnas. Uzrādītie rezultāti bija ļoti blīvi. Vienā sekundē ietilpa 5 atlēti. Artis Plivda tikai piektais. Dainis Zāģeris ceturtais. Andris Leišavnieks trešais, otrais - Māris Rozentāls, bet pirmais - Didzis Zariņš. Kopvērtējuma tabulā punktu starpība starp atlētiem kļuva vēl mazāka.

Ceturtais pirmās dienas vingrinājums Latvijas Dzelzceļa pārmijnieku stafete. Pirmais beidzot savu spēku nodemonstrē Mareks Leitis. Bet viņa laiku jau nākamajā piegājienā uzlabo Artis Plivda. Viņš izmanto iespēju mazliet atrauties no saviem konkurentiem, jo Māris Rozentāls un Didzis Zariņš uzrāda tikai 8. un 6. vietu.

Kā piektais vingrinājums - jaunums Latvijas spēka vīru sacensību vēsturē. Kuģa vilkšana Ventas upē. Kurš vislabāk tiks galā ar jauno izaicinājumu? Par labāko laiku parūpējās Ingus Kaktenieks, aiz sevis atstādams Rolandu Fersteru un Didzi Zāģeri.

Kopvērtējumā pēc pirmās dienas labākais rezultāts Artim Plivdam, kurš tuvākos konkurentus apsteidz par 3 punktiem. Par mazu pārsteigumu ir parūpējies Rolands Fersters, kurš atrodas otrajā vietā, bet trešo vietu ieņem Dainis Zāģeris. Ventspilnieks Mareks Leitis pēc pirmās dienas ieņem piekto vietu.

Limbažos atlēti turpinās cīņu par «Siltums Jums spēka vīru čempionāta» godalgām. Situācija tabulā ir saspringta, un tas sola nopietnu cīņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu