AKKA/LAA no «Viasat» vēlas piedzīt 356,1 tūkstoti latu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

«Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība» (AKKA/LAA) vērsusies tiesā, lai piedzītu no satelīttelevīzijas operatora «Viasat» Latvijas filiāles zaudējumus 356,1 tūkstoša latu apmērā saistībā ar autordarbu izmantošanu bez licences.

AKKA/LAA sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Briģis aģentūrai BNS pastāstīja, ka Rīgas apgabaltiesā iesniegtā prasība ir par ar autortiesībām aizsargātu darbu izmantošanu bez licences no 2010.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 30.jūnijam un tā dēļ nodarītajiem zaudējumiem 356,1 tūkstoša latu apmērā.

Lai pārtrauktu ilgstošu autortiesību neievērošanu, tiesai lūgts piemērot pagaidu aizsardzības līdzekli - liegumu izmantot ar autortiesībām aizsargātus darbus līdz brīdim, kamēr nav noslēgts licences līgums, sacīja Briģis.

Pēc viņa teiktā, «Viasat» prakse neievērot autortiesības nav problēma vienīgi Latvijas teritorijā. «Šī gada 27.martā Igaunijas Harju apgabala tiesa konstatēja, ka «Viasat» Igaunijā nav maksājusi autoratlīdzību četrus gadus - no 2008. līdz 2011.gadam ieskaitot. Līdz ar to Igaunijas tiesa savā spriedumā noteica «Viasat» pienākumu pārtraukt signāla pieejamību patērētājiem Igaunijā līdz brīdim, kad nebūs noslēgts līgums ar autoru organizāciju, un samaksāt tiesību īpašniekiem kompensāciju, kavējuma naudu un valsts nodevu par kopējo summu 574 842 eiro,» pavēstīja AKKA/LAA pārstāvis, piebilstot, ka minētais spriedums gan vēl nav stājies spēkā.

«Viasat» komentāru par tiesā iesniegto prasību aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies saņemt.

Saskaņā ar tiesu informatīvās sistēmas datiem Rīgas apgabaltiesa par pagaidu aizsardzības līdzekli paredzējusi lemt 14.augustā.

«Viasat» ir daļa no MTG, kas ir lielākā mediju grupa Skandināvijā un Baltijas reģionā. MTG grupā ietilpst arī telekanāli TV3, 3+, LNT, radio «Star FM», u.c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu