Akmens tilta dekoratīvie apgaismes balsti apdraud gājēju un braucēju drošību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Akmens tilta dekoratīvie apgaismes balsti vairs neatbilst lietošanas prasībām, tādēļ apdraud gājēju un braucēju drošību, teikts sertificētas tehnisko ekspertu sabiedrības «TUV Nord Baltik» slēdzienā.

Kopā uz Akmens tilta ir izvietoti astoņi dekoratīvie apgaismes balsti. Uz katra balsta ir izvietoti deviņi gaismekļi - astoņi uz horizontāliem balsteņiem, bet viens balsta galā.

Kā norāda eksperti, īpaši kritiskā tehniskā stāvoklī atrodas horizontālie balsteņi - no 64 balsteņiem 14 stiprinājuma vietās ir konstatētas 10 līdz 40 centimetru platas plaisas, bet 24 balsteņiem ir konstatēta visaptveroša korozija un metāla pārrāvums, jo konstrukcijā iekļuvis mitrums.

Viens balsts - Pārdaugavas pusē, pie uzbrauktuves no Mūkusalas ielas - ir novirzījies no vertikālās ass līnijas.

Saskaņā ar ekspertu slēdzienu minēto defektu dēļ Akmens tilta dekoratīvie apgaismes balsti neatbilst lietošanas prasībām un apdraud cilvēku drošību un veselību.

Lai novērstu avārijas situāciju un vienlaicīgi atjaunotu gaismekļu degšanu, nepieciešams demontēt esošos bojātos balstus, gaismekļus, to vietā uzstādīt jaunus balstus, gaismekļus, elektrības sadales un kabeļu pievadus.

Pēc pašvaldības aģentūras «Rīgas gaisma» aprēķiniem, šo darbu veikšanas kopējās izmaksas ir 180 257 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kā norādīja aģentūras direktors Māris Kuņickis, apgaismes balsti nav remontēti vairākus desmitus gadu - kopš tilta izveidošanas.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien atbalstīja nepieciešamā finansējuma piešķiršanu Akmens tilta dekoratīvo apgaismes balstu rekonstrukcijai.

Finansējumu plānots piešķirt no Pilsētas infrastruktūras fonda, un galīgais lēmums būs jāpieņem domes prezidijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu