Aknu pastēte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

[s:36275]

Nepieciešams:

1kg liellopu aknu
100g sviesta
4 burkāni
3 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
sāls
pipari
muskatrieksts
sviests cepšanai

Pagatavošana:

Liellopu aknas sagriež gabaliņos un apcep sviestā brūnas. Aknas liek katliņā kopā ar gabaolos sagrieztiem burkāniem, pārlej ar ūdeni un vāra gatavus. Sīpolu sagriež un apcep sviestā. Gatavas aknas kopā ar sīpoliem un burkāniem samaļ gaļas mašīnā vai sablenderē. Masai pieliek mīkstu sviestu, izspiestu ķiploku (ja ķiploka garšu vēlaties mazāk aktīvu, tad to apcep sviestā kopā ar sīpoliem), sāli, piparus un muskatriekstu. Masu puto, līdz tā kļūst gaisīga. Gatavu liek ledusskapī. Lai virsma neapkalstu, to var plānā kārtiņā pārliet ar kausētu sviestu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu