Aktieri komēdijā «Spēlēt patiesību» lomas ieguvuši izlozē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Izrādās - arī kino industrijā dažkārt izmanto lozes principu, lai pieņemtu nozīmīgus lēmumus – tādā veidā pie lomām jaunākā Viktora Šamirova filmā «Spēlēt patiesību» (krieviski »Игра в правду») pie lomām tikuši aktieri Goša Kucenko, Konstantīns Juškevičs un Dmitrijs Marjanovs. Filma Latvijas kinoteātros skatāma no 19. jūlija.

Pēc kulta dramaturga Filipa Leluša tāda paša nosaukuma lugas motīviem uzņemtā filma «Spēlēt patiesību» stāsta par bijušo skolasbiedru trijotni (tēlo aktieri Dmitrijs Majanovs, Goša Kucenko, Konstantīns Juškevičs), kas pēc ilgas neredzēšanās nolemj no sirds izlīksmoties.

Nesaistītu sarunu, neērtu situāciju un neveiklas komunikācijas piesātināto vakaru pārtrauc vīru jaunības dienu mīlestības Majas ierašanās (tēlo aktrise Irina Apeksimova). Negaidīti sieviete kļūst par vakara notikumu epicentru un drīz uzsāk bīstami atklāto patiesības spēli, kur draugi uzzina to, ko būtu bijis labāk noklusēt un nezināt. Notikumiem attīstoties, atklājas ilgus gadus slēpti nepatīkami fakti par pašiem, ģimeni, mīlestību. Tas liek dusmoties, smieties un uz brīdi pat aizturēt elpu. Vai bīstami atklātā saruna nesagraus desmitgades ilgstošās draudzības? Vai četrotnes draudzība izturēs patiesības pārbaudi?

Krievijā luga ar nosaukumu «Spēlēt patiesību» tiek rādīta Krievijā sešus gadus. To noskatījušies vairāk nekā 200 tūkstoši skatītāju. Aktieri, kas iejutušies tēlos, bija pārliecināti, ka šos pašus personāžus spēs iedzīvināt filmā. Tomēr režisors Šamirovs nolēma, ka, nokļūstot jaunā vidē, atklās tos jaunā ampluā. «Paņēmām trīs sērkociņus - divus garus, vienu īsu - un vilkām lozes, kuram aktierim tiks kurš personāžs ar nosacījumu, ka filmā viņi nevarēs atveidot savu skatuves lomu. Manuprāt, lozes bija veiksmīgas, lai arī netrūka pārsteigumu,» par filmas aktieriem stāsta Šamirovs. Aktieris Kucenko vienmēr attēlo veiksmīgus cilvēkus, bet filmā viņam tikusi neveiksminieka loma. Teorētiski viņam būtu jātēlo Marjanova loma. Režisors smejas, ka brīnišķīgas sagadīšanās ļauj aktierus ieraudzīt citā gaismā.

Pēc Šamirova domām, filmas galvenais uzdevums ir radīt personāžus tuvākus skatītājiem, lai viņus pārņemtu vēlme sadraudzēties. Tam piekrīt arī aktieris Juškevičs, kas par vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem uzskata sava personāža iedzīvināšanu. «Vēlējāmies, lai skatītāji domātu - re, šis puisis ir līdzīgs kaimiņam no blakus kāpņu telpas! Centāmies izveidot skatītājiem tuvus tēlus, kuros viņi varētu atpazīt sevi,» apstiprina Juškevičs. Aktieri uzsver - filmas tēlu problēmas visiem cilvēkiem ir kopīgas un viegli uztveramas dažādu sabiedrības slāņu pārstāvjiem.

Velnišķīgi smieklīgās, komplicētu un asu situāciju bagātās filmas «Spēlēt patiesību» treileris skatāms te:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu