Aktieris Toms Henkss un Stīvens Spīlbergs apvienosies jaunā filmā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu aktieris Toms Henkss un režisors Stīvens Spīlbergs apvienosies filmā par 1960.gadā virs PSRS teritorijas notriektās ASV izlūklidmašīnas «U2» pilotu Frensisu Geriju Pauersu.

Henkss spēlēs Spīlberga veidotajā filmā, pirmdien vēstīja kino industrijas žurnāls «The Hollywood Reporter».

Amerikāņu izlūklidmašīnas pilots tika sagūstīts 1960.gada 1.maijā pēc tam, kad padomju pretgaisa aizsardzības spēkiem izdevās notriekt viņa augstlidojuma lidaparātu «U2». Pauerss atradās ieslodzījumā PSRS līdz 1962.gadam. Pēc tam viņu apmainīja pret Rietumberlīnē atmaskoto padomju spiegu pulkvedi Rēdolfu Ābelu.

Pēc atgriešanās dzimtenē pret Pauersu vērsās apvainojumi: kādēļ viņš nav saglabājis tiem laikiem ārkārtīgi moderno lidmašīnu vai noindējies atbilstoši instrukcijai. Lidotāja bijušie darba devēji - Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) - viņu uzņēma vēsi. Pauerss gāja bojā 1977.gadā 47 gadu vecumā, Losandželosā avarējot viņa pilotētajam televīzijas ziņu dienesta helikopteram.

Henkss atveidos advokātu Džeimsu Donovanu, kurš piedalījās pārrunās par pilota izdošanu no PSRS.

Spīlbergs un Henkss iepriekš sadarbojušies tādās filmās kā «Saving Private Ryan» («Glābjot ierindnieku Raienu») un «Catch Me if You Can» («Noķer mani, ja vari»), kā arī miniseriālā «Band of Brothers» («Ieroču brāļi»).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu