Al Atija apsteidz Peterhanselu «Dakaras» rallijreida astotajā posmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kataras sportists Nasers al Atija ar «Mini» automašīnu pirmdien prestižā «Dakaras» rallijreida astotā posma finišā apsteidza slaveno francūzi Stefanu Peterhanselu («Mini»).

Al Atija savu komandas biedru 302 kilometrus garā posma finišā apsteidza par vienu minūti un 12 sekundēm, bet trešais palika pazīstamais spānis Karloss Sainss (SMG).

Tikmēr vieglo automobiļu klases kopvērtējuma līderis spānis Nani Roma («Mini») bija sestais, taču vēl joprojām kopējā ieskaitē ir vadībā, par 23 minūtēm un 46 sekundēm apsteidzot Peterhanselu, bet trešais ir 2009.gada «Dakaras» uzvarētājs Žinels de Vijērs no DĀR («Toyota»).

Līdz šim Roma «Dakaras» rallijreidā uzvarējis vienu reizi, kad 2004.gadā bija labākais motociklu klasē.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Saukāns, kurš ir krievu braucēja Antona Grigorova stūrmanis, šoreiz posmā ieņēma 48.vietu. Kopvērtējumā ar «OSCar» braucošā ekipāža atrodas 47.vietā, Romam zaudējot gandrīz 15 stundas.

Motociklu klasē astotajā posmā pie panākuma tika iepriekšējā gada «Dakaras» uzvarētājs Sirilu Desprē no Francijas («Yamaha»), kurš par divām minūtēm un 15 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi spāni Marku Komu (KTM), bet trešais bija vēl viens spānis Hoans Varreda Vorts («Honda»).

Kopvērtējumā Koma tagad Vortu apsteidz par 38 minūtēm un 38 sekundēm, bet trešo vietu ieņem Spānijas motosportists Hordi Viladoms (KTM).

Šīgada «Dakaras» rallijreidā sportisti 13 posmu garumā sacenšas no Argentīnas pilsētas Rosario līdz Valparaiso pilsētai Čīlē. Bez šīm divām valstīm sacensības arī daļēji norisinās Bolīvijā, kur motocikli un kvadricikli noslēdza septīto posmu un uzsāka astoto posmu.

«Dakaras» rallijreids, kurā pērn nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, sesto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu