Al Atija uzvar otrajā «Dakaras» rallijreida posmā pēc kārtas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par prestižā «Dakaras» rallijreida ceturtā posma uzvarētāju vieglo automobiļu klasē otrdien kļuva Nasers al Atija no Kataras, triumfējot otrajā sacīkšu posmā pēc kārtas.

Aizpagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs, kurš šogad sacīkstēs startē ar bagiju, 429 kilometrus garā posma finišā uzrādīja laiku trīs stundas 28 minūtes un 46 sekundes. Viņš par 36 sekundēm apsteidza otrajā vietā finišējušo Francijas braucēju Gerlēnu Čičerī (SMG), bet trešais bija kopvērtējuma līderis un pašreizējais čempions Stefans Peterhansels no Francijas («Mini»).

Pēc četriem sacīkšu posmiem Peterhansels joprojām ir līderis, apsteidzot al Atiju par piecām minūtēm un 16 sekundēm.

Ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3» sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš ceturto posmu noslēdza 74.vietā 109 sportistu konkurencē, kopvērtējumā pakāpjoties uz 105.pozīciju.

Motociklu ieskaitē tikmēr par posma uzvarētāju kļuva Hoans Varreda Vorts («Husqvarna») no Spānijas, bet kopvērtējuma līderis ir francūzis Olivjē Pens («Yamaha»), kurš par divām minūtēm un 24 sekundēm apsteidz vēl vienu «Yamaha» braucēju un savu tautieti Davidu Kasto.

Smago automašīnu klasē šoreiz uzvaru svinēja krievs Airats Mardejevs, bet kopvērtējuma līderis ir Alešs Lopraiss no Čehijas.

Šīgada sportisti «Dakaras» rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

«Dakaras» rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu