«Al Qaeda» līdera sieva aicina musulmaņu sievietes audzināt bērnus džihādam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā teroristu grupējuma «Al Qaeda» līdera Aimana az Zavahiri sieva aicinājusi musulmaņu sievietes audzināt savus bērnus džihādam jeb svētajam karam, kā arī paudusi atzinību musulmaņu sieviešu līdzdalībai tā dēvētajā arābu pavasarī.

«Es apsveicu visas musulmaņu sievietes ar šīm svētītajām revolūcijām. (..) Es iesaku jums audzināt savus bērnus džihāda un moceklības kultā un iedvest viņos mīlestību uz reliģiju un nāvi,» tīmekļa vietnē «Al-Fajr» piektdien ievietotajā vēstulē raksta az Zavahiri sieva Umaima Hasana Ahmeda Mohameda Hasana.

Darot tā, «katra sieviete audzinātu savu bērnu kā jauno Saladinu, stāstot viņam - tas esi tu, kas atjaunos islāma nācijas diženumu, un tu atbrīvosi Jeruzalemi», teikts vēstulē.

Saladins bija 12.gadsimta musulmaņu armijas līderis, kurš kļuva par pirmo Ēģiptes sultānu un 1187.gadā atkaroja Jeruzalemi no krustnešiem.

Tīmekļa vietnē «Al-Fajr» publiskotajā vēstulē sievietēm arī ieteikts turpināt nēsāt galvassegas un iedrošināt savus vīrus un dēlus «atbrīvot ieslodzītos, lai kur viņi arī nebūtu (..), piemēram, mūsu mocekļa Osamas bin Ladena atraitnes, kuras kopā ar bērniem vārgst Pakistānas cietumā».

Pēdējā frāze liek domāt, ka šīs vēstule tapusi vēl pirms aprīļa beigām, kad bin Ladena atraitnes un bērni tika izraidīti no Pakistānas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu