ĀM sašutusi par Krievijas kolēģu nosūtīto vēstuli Eiropas organizācijām (299)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Attiecībā uz acīmredzami nepatiesajiem apgalvojumiem, ko publiskojusi Krievijas Ārlietu ministrija attiecībā uz mazākumtautību izglītības reformu Latvijā un pāreju uz mācībām latviešu valodā 2018.gadā, Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) norāda, ka šis diemžēl ir kārtējais dezinformējošais paziņojums, kura saturs ir attālināts no objektīvās realitātes, un kas norāda uz nespēju vai nevēlēšanos ņemt vērā faktus, «Apollo» informēja ĀM.

«Paziņojuma satura kvalitāte liek apšaubīt gan tā izstrādātāju kompetenci cilvēktiesību jomā kopumā, gan ekspertīzes dziļumu attiecībā uz konkrētām valstīm. Pieļaujam, ka tas ir neizdevies mēģinājums novērst uzmanību no Krievijas aktuālajām problēmām, tai skaitā cilvēktiesību jomā,» teikts ĀM paziņojumā.

«Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir skaidri vairākkārt norādījusi, ka šīs valdības laikā reformas mazākumtautību izglītībā nav plānotas un netiks veiktas. Latvija to ir paudusi arī starptautiski - EDSO Pastāvīgās padomes sēdē šā gada 27.martā,» atzīmē ĀM

Latvijas Satversme un starptautiskās normas, kuras Latvija ir pieņēmusi un stingri ievēro - skaidri un negrozāmi nosaka, kā arī garantē tiesības personām, kas pieder pie mazākumtautībām saglabāt, arī attīstīt savu dzimto valodu, etnisko un kultūras identitāti. Latvija ne vien aizsargā, bet arī sniedz ievērojamu atbalstu mazākumtautību valodām, izglītībai un kultūrai. Latvijas Ārlietu ministrija atkārtoti paziņo, ka šo politiku nav plānots mainīt.

Krievijas Ārlietu ministrijas cilvēktiesību jautājumu pārstāvis marta beigās nosūtījis vēstules Eiropas padomei, EDSO un ES vēstules, kurās norāda uz Latvijas plānu pāriet uz izglītību tikai latviešu valodā no 2018.gada. Krievijas Ārlietu ministrija pauda, ka tas ir «kārtējais Latvijas varas iestāžu diskriminējošās politikas fakts» un ka šī politika esot vērsta uz krievvalodīgo iedzīvotāju piespiedu asimilāciju. Vēstulē Eiropas organizācijām pausts aicinājums ietekmēt Latviju un nepieļaut krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju.

Komentāri (299)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu