Amatu zaudējis Burtnieku novada domes priekšsēdētājs (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien notikusi Burtnieku novada pašvaldības ārkārtas sēde, kurā, astoņiem deputātiem balsojot «par», domes priekšsēdētājs Kārlis Greiškalns atbrīvots no ieņemamā amata, portāls «Apollo» uzzināja Burtnieku novada domē.

18.janvārī Burtnieku novada pašvaldībā reģistrēts iesniegums, kurā pausta neapmierinātība «ar domes priekšsēdētāja Kārļa Greiškalna domes vadības stilu un aktīvi uzsāktajām pirmsvēlēšanas aktivitātēm, kas traucē pēctecīgu un reglamentētu pašvaldības un domes darbu». Tāpēc izvirzīts priekšlikums izteikt neuzticību domes priekšsēdētājam un atbrīvot viņu no domes priekšsēdētāja amata.

Priekšlikumu ierosināja Burtnieku novada pašvaldības domes deputāti - Raimonds Indrāns, Edvīns Straume, Valērijs Pudenko, Vladimirs Skļarskis, Gatis Cukmacis un Gunārs Laizāns. Aizklāti balsojot, par domes priekšsēdētāja atstādināšanu nobalsoja astoņi deputāti no 14 sanākušajiem.

«Visā Latvijā un arī Burtnieku novadā var īpaši spēcīgi izjust pašvaldību vēlēšanu tuvošanos. Šeit jo īpaši tas redzams, jo joprojām tiek veidotas pozīcijas un opozīcijas, nevis strādāts vienoti. Diemžēl deputāti, kuri ierosināja atstādināšanu, tā arī konkrēti nepaskaidroja, kāpēc pieņēmuši šādu lēmumu. Turklāt vēlos atzīmēt, ka šīs pašas personas bija tās, kuras mani virzīja ievēlēšanai domes priekšsēdētāja amatā pirms diviem mēnešiem. Uzskatu, ka viens no galvenajiem šādas rīcības iemesliem ir, iespējams, koruptīvās darbības, kas veiktas ar nekustamajiem īpašumiem novadā, uz ko vērsu citu uzmanību un par ko informēšu atbilstošās drošības institūcijas,» paskaidroja Greiškalns, piebilstot, ka viena no vadlīnijām bija lielāku pilnvaru un atbildības piešķiršana pagastu pārvaldniekiem, kas savukārt radīja neapmierinātību nodaļu vadītāju, vienlaicīgi - arī deputātu vidū.

LETA ziņoja, ka Greiškalns stājās Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētāja amatā 2012.gada 17.oktobrī, kad veselības problēmu dēļ atkāpās iepriekšējais vadītājs Jānis Leitis (LZP). Pēc domes priekšsēdētāja atbrīvošanas no amata viņa pienākumus pārņem vietnieks Kārlis Sedvalds līdz jaunā domes priekšsēdētāja ievēlēšanai.

Greiškalns no partijas LPP/LC ievēlēts par Burtnieku novada pašvaldības deputātu 2009.gadā. Iepriekš strādājis par skolotāju Cēsu rajona Vecpiebalgas vidusskolā, bijis Valmieras Viestura 3.vidusskolas direktors. No 1984. līdz 1994.gadam bijis Valmieras rajona izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks, bet no 1994. līdz 1998.gadam pildījis Valmieras rajona padomes priekšsēdētāja pienākumus. No 1997. līdz 1998.gadam bijis Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs, bet vēlāk - no 1998. līdz 2000.gadam - ievēlēts 7.Saeimā par deputātu. No 2000. līdz 2002.gadam ieņēmis izglītības un zinātnes ministra amatu. Kopš 2003.gada bijis Vidzemes profesionālās izglītības centra izpilddirektors.

Burtnieku novada pašvaldība izveidota 2009.gadā, kad teritoriālās reformas rezultātā tika apvienoti Burtnieku, Ēveles, Rencēnu, Matīšu, Valmieras un Vecates pagasti.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu