Amerikas Filmu institūts nosauc gada labākās filmas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikas Filmu institūts (AFI) pirmdien publicēja šī gada desmit labāko filmu sarakstu, kurā bija atrodams trilleris par Osamu bin Ladenu «Zero Dark Thirty», kara drāma «Argo» un komēdija «Silver Linings Playbook».

AFI sarakstā iekļuva arī režisora Anga Lī filma «Life of Pi», Stīvena Spīlberga politiskā drāma «Lincoln», Vesa Anersona romantiskā filma «Moonrise Kingdom», mūzikls «Les Miserables», grāvējs «The Dark Knight Rises», kā arī Kventina Tarantino vesterns «Django Unchained».

Tomēr 1967.gadā dibinātais AFI nenosauca vienu uzvarētāju. «Mēs priecājamies, ka varam savest māksliniekus kopā vienā kopienā, neveidojot konkurenci. Mēs izsakām atzinību par dāvanām, ko viņi mums snieguši 2012.gadā,» teikts AFI prezidenta Boba Gazala paziņojumā.

Institūta labāko filmu sarakstu izraugās kino kritiķi, pētnieki un televīzijas raidījumu un filmu veidotāji. Tas nosaukts neilgi pirms ASV Kinoaktieru ģildes un «Golden Globe» nominācijām, kas tiks izziņotas šonedēļ. Trijos sarakstos iekļuvušās filmas tiek uzskatītas par spēcīgākajiem kandidātiem uz prestižajām «Oskara» balvām.

Pirmdien publicētajā sarakstā nebija iekļautas augstu novērtētās filmas «The Master» un nesen vēl tikai gaidāmā «The Hobbit: An Unexpected Journey».

AFI izraudzījās arī gada labākos teleseriālus. Sarakstā piekto reizi iekļuva 60.gadu stilā ieturētais «Mad Men», kas vēl nevienam līdz šim nebija izdevies. Institūts godināja arī narkotiku drāmu «Breaking Bad», šausmu seriālus «The Walking Dead» un «American Horror Story», komēdijseriālus «Girls» un «Modern Family», fantāzijas drāmu «Game of Thrones» un citus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu