Andijs Serkiss: Gollumu tēloju tā, it kā viņš būtu narkomāns (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Golluma lomas tēlotājs «Gredzenu pavēlnieka» franšīzē Endijs Serkiss atklājis, ka vislabāk iejūtas tēlā, ja iztēlojas sevi kā narkomānu.

Režisora Pītera Džeksona triloģijā Gollums sargāja burvju gredzenu, ko dēvēja par «manu dārgumu». Serkiss vēlreiz iejutās skatītāju iemīļotajā tēlā, piedaloties gaidāmajā filmā «The Hobbit: An Unexpected Journey» («Hobits: negaidīts ceļojums»).

«Lai nospēlētu šo lomu, man tā bija jāpielīdzina kaut kam reālam. Galvenais tajā ir gredzens un atkarība no tā, šizofrēnija un patoloģiskā melošana. Es Gollumu tēloju tā, it kā viņš būtu narkomāns. Gredzens viņu kontrolē, viņš pēc tā alkst, ir ar to pārņemts,» aktieris skaidro britu laikrakstam «The Sun».

Viņš arī norādīja, ka pēc filmēšanās esot grūti «iziet» no lomas. «Tā ir tik psiholoģiski sarežģīta loma, ka pēc spēlēšanas visas dienas garumā no tā nevar tik vienkārši tikt laukā,» viņš sacīja. «Tāpēc es runāju Golluma balsī arī uzņemšanas pārtraukumos.»

Filmēšanas laikā Serkiss valkā īpašu tērpu ar sensoriem, lai viņa kustības ar datorprogrammas palīdzību varētu pārveidot Golluma tēlā.

«Hobita» triloģijas pirmajā daļā Serkiss darbojas ne vien kā aktieris, bet arī cīņas ainu režisors.

13.decembrī «Hobits: negaidīts ceļojums» iznāks Lielbritānijā, bet dienu vēlāk arī Latvijas kinoteātros. Filmā tēlo «Gredzenu pavēlnieka» zvaigzne Elija Vuds, Ians Makellens un Keita Blānšeta, kā arī jaunpienācēji Mārtins Frīmens, Silvestrs Makojs un Benedikts Kamberbačs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu