Andim Neikšānam - pirmais starts 2012.gada Latvijas čempionātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas Mobilā Telefona (LMT) rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals startēs Latvijas čempionāta autorallijā posmā «Rally Talsi 2012», kas notiks 12.maijā un 13.maijā. Lai gan šis būs jau 3. LRČ posms 2012.gada sezonā, LMT rallija komandas ekipāžai šogad tas būs pirmais starts nacionālajā čempionātā. Kā zināms, Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals šogad startē Pasaules čempionātā rallijā WRC, jaunizveidotajā «Rally Class» ieskaitē. WRC posmā Portugālē sarežģītā sacīkstē ekipāžai izdevās izcīnīt otro vietu. «Rally Talsi 2012» Andis un Pēteris startēs ar 4. starta numuru, kas rotās līdzjutējiem labi pazīstamā «Mitsubishi Lancer Evolution X» sānus. Latvijas čempionus gaida aizraujoša cīņa ar Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Norvēģijas aktuālajiem rallija čempioniem, kā arī citiem augstas klases autosportistiem.

«Pirmajam šīgada rallijam Latvijā gatavojamies ļoti nopietni,» stāsta Andis Neikšāns. «Aizvadītajā svētdienā testos nobraucām ap 100 kilometriem. Talsi tradicionāli būs «čempionu rallijs», konkurenti ir ļoti spēcīgi, sevišķi norvēģis Madss Ostbergs. Pēc divām nedēļām mums jāstartē vienā un tajā pašā Pasaules čempionāta posmā Grieķijā, taču atšķirīgās klasēs, bet šonedēļ varēsim pamēroties spēkiem, vadot tehniski līdzīgus automobiļus.»

Lai gan WRC rallija programmas dēļ nevaram piedalīties visos Latvijas rallijos, mums svarīgi gūt pēc iespējas labu rezultātu, lai panāktu LMT rallija komandas uzvaru komandu ieskaitē.» 2012.gadā sezonā ieskaites punktus LMT rallija komandai pelna arī «A+» klases braucēji Mārtiņš Svilis un Aivis Aizsilnieks, kuri pēc diviem pirmajiem LRČ posmiem ir pārliecinoši savas klases līderi čempionāta kopvērtējumā. Savukārt LMT rallija komandas ekipāža Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš ar 17 punktiem ieņem trešo vietu «N4» klases ieskaitē, taču «Rally Talsi 2012» viņiem nāksies izlaist. LMT rallija komanda patlaban atrodas 2. vietā komandu ieskaitē, atpaliekot vien no perspektīvās «OKartes Autosporta akadēmijas» vienības, kuras pārstāvji startē ar priekšpiedziņas automašīnām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu