Andruškevičs: Plēsniekam īstās olimpiskās spēles būs 2016. gadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas svarcēlāju treneris Eduars Andruškevičs sarunā ar «Apollo» norāda, ka ir grūti salīdzināt jauno svarcēlāju Artūru Plēsnieku un olimpisko medaļnieku Viktoru Ščerbatihu, kurš šogad beidza savu veiksmīgo karjeru.

«Plēsnieku un Ščerbatihu salīdzināt ir grūti un pat neiespējami. Viktors sportam atdeva lielāko daļu sava mūža, startējot no 11 gadu vecuma līdz 35 gadiem. Man bieži zvana cilvēki un jautā, vai mums vēl būs tāds svarcēlājs kā Viktors? Domāju, ka būs grūti atrast šādu cilvēku,» uzskata Andruškevičs.

«Protams, viņam liels palīgs bija mamma, kura jau bērnībā viņā saskatīja lielu atlētu,» uzsver treneris. «Viktors ļoti koncentrējās lielajām sacensībām. Pirms olimpiskajām spēlēm viņam vispār nekas vairs neeksistēja, viņš klausījās tikai trenerī.»

«Arī Artūrs ir labs sportists, kurš prot koncentrēties. Jauniešu līmenī viņam ir visi tituli, tagad sevi jāpierāda pieaugušo konkurencē. Ja salīdzinām abu rezultātus 20 gadu vecumā, tad Viktors šajā vecumā bija aptuveni šajā līmenī. Taču visi lielie panākumi nāca pēc tam. Arī Artūram lielie mači vēl ir priekšā. Uzskatu, ka viņa olimpiskās spēles būs 2016. gadā Riodežaneiro, kad viņam būs vairāk spēka, lai cīnītos ne tikai par sešinieku, bet arī par medaļu,» norāda Andruškevičs.  

«Viņam ir spēks un labs ātrums - tās īpašības, kas nepieciešamas svarcēlājam,» piebilst treneris. «Taču atkārtošu vēlreiz - Artūram ir tikai 20 gadi, visi lielie starti viņam vēl ir tikai priekšā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu