Anglijā drīz parādīsies zinātniskās fantastikas cienīgi transporta līdzekļi (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matteo Paciotti | Photography, CC BY-SA 2.0

Drīzumā Anglijas ielās varētu parādīties elektromobiļi, kurus nebūs nepieciešams vadīt cilvēkam, tā vietā to dara viedtelefonu aplikācija.

Kā vēsta «Daily Mail», no 2015.gada aptuveni 100 šādu divvietīgo elektromobiļu izmēģinājuma projekta ietvaros varētu sākt kursēt Bakingemšīrā.

Šos transporta līdzekļus darbinās elektriskie akumulatori, kas būs ierīkoti to riteņos. Tā maksimālais ātrums būs 19 kilometri stundā un tam, tāpat kā velobraucējiem, tiks atvēlēta atsevišķa brauktuves josla.

Šie transportlīdzekļi iecerēti kā «minitaksometri» bez vadītājiem. Cilvēki tos varēs izsaukt, izmantojot speciālu viedtelefonu aplikāciju. Ja projekts Bakingemšīrā izdosies kā iecerēts, šie braucamrīki varētu parādīties arī citviet Anglijā.

Tomēr, neskatoties uz to, ka šis braucamrīks tiks vadīts ar moderno tehnoloģiju palīdzību, pasažieriem joprojām būs jāuzņemas par to atbildība. Tas nozīmē, ka aizvest mājās no kroga kādu pārlieku iereibušu svinētāju šie transportlīdzekļi tomēr nevarēs.

Elektromobiļos tiks iebūvētas augstas izšķirtspējas videokameras un sensori, kas tām palīdzēs izvairīties no šķēršļiem, tostarp arī cilvēkiem, ēkām un bedrēm. Brauciens šādā «minitaksometrā» maksās divas sterliņu mārciņas.

Par šo izmēģinājuma projektu ieinteresējušies tādi auto ražotāji kā «Ford», «Jaguar Land rover» un «General Motors».

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu