Anglijā ir Stounhendža, ASV ir Autohendža (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cm195902, CC BY-SA 2.0

ASV Nebraskas štatā 1987.gadā tika uzslieta slavenās Stonhendžas replika, izmantojot vecus 50. un  60. gadu automobiļus. 26 gadu laikā Autohendžas popularitāte ir strauji augusi un tā ir pabijusi arī vairākās filmās, mūzikas videoklipos un dokumentālajās filmās.

Šīs instalācijas autors ir Džims Reinders (Jim Reinders), kurš ilgu laiku nodzīvoja Lielbritānijā un bija pārņemts ar oriģinālo Stounhendžu, kura tika uzcelta aptuveni pirms 4 000 gadu no masīviem akmens bluķiem. Projekta tapšanā piedalījās vairāki ģimenes locekļi, lai godinātu mūžībā aizgājušo ģimenes tēvu.

Autohendžā izmantotas 38 automašīnas, kuras ir sametinātas kopā un imitē oriģinālo Stoundhendžu. Dažas no automašīnām ir pat daļēji ieraktas zemē, lai maksimāli tuvu imitētu Lielbritānijas populārāko tūristu galamērķi.

Netālu no Autohendžas tika uzbūvēta arī cita instalācija ar nosaukumu «Ford Seasons» – vārdu spēle ar «Four Seasons» jeb Četriem Gadalaikiem. Autohendžas saimnieki lēš, ka vietu apmeklē līdz pat 80 000 cilvēku gadā. Pirms diviem gadiem savdabīgā apskates vieta tika izlikta pārdošanā par 300 000 ASV dolāru.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu