Anomāli laika apstākļi: Baltkrievijā virpuļviesuļi un lietusgāzes; krīt milzu krusas graudi (69)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jason A. Samfield, CC BY-NC-SA 2.0

Pēdējās dienās daudzviet Ukrainā un Baltkrievijā plosījušies spēcīgi pērkona negaisi ar stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām, novēroti arī virpuļviesuļi un milzīgi krusas graudi, liecina Eiropas bīstamo laikapstākļu datubāzē apkopotā informācija.

Ziņas par lielākajiem krusas graudiem saņemtas svētdienas vakarā no Baltkrievijas ziemeļu daļas, kur vairākās vietās Minskas un Vitebskas apgabalā krituši līdz sešiem centimetriem lieli krusas graudi, bet Vitebskas apgabala Jurkovščinā prāvāko krusas graudu diametrs sasniedzis pat 7,5 centimetrus.

Netiek sniegtas ziņas par krusas radītajiem postījumiem, bet lielas vēja brāzmas daudzviet Baltkrievijā un Ukrainā lauzušas un ar saknēm izgāzušas kokus, kā arī bojājušas ēkas.

Sāremā salā, Igaunijā, pirmdienas rītā krituši vienu līdz divus centimetrus lieli krusas graudi.

Jau ziņots, ka naktī uz pirmdienu pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām plosījās Lietuvā, bez elektrības atstājot aptuveni 8000 mājsaimniecību.

Sinoptiķi izplatījuši brīdinājumus par pirmdien un otrdien gaidāmiem spēcīgiem pērkona negaisiem Baltijas valstīs un vietām citviet Eiropas austrumu daļā.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu