Anta Eņģele un Marko Ojalu piedāvā jaunu koncertprogrammu «Jūras stāsti» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Savā jaunajā koncertprogrammā «Jūras stāsti» dziedātāja Anta Eņģele kopā ar virtuozo bajānistu Marko Ojalu aicina klausītājus ceļojumā, kas  gremdējas senos jūrnieku stāstos un leģendārās jūrnieku dziesmās. Koncertā latviešu, angļu, vācu, somu, spāņu un krievu valodās skanēs jūrnieku dziesmas no visas pasaules, informē Ilona Brūvere. 

Dziedātāja publiku aicina ne tikai uz koncertprogrammu, kas aptver daudzpusīgu jūras tēmas skatījumu, piedāvājot plašu noskaņu paleti, bet gan arī uz dzīvu muzikālu notikumu ikvienam, kas jebkad mīlējis jūru. Tās ir dziesmas, kas pie jūras vai kuģojot dziedātas vairākus gadu simtus un līdz pat šodienai saglabājušas aktualitāti gan melodijā, gan savā sociālajā nozīmībā.

Divu patiesi saskanīgu mūziķu interesi piesaistījuši notīs un skaņās lasīti jūrnieku likteņi, veco jūras vilku vēstules, sadzīves ainas un joki. Antai Eņģelei un Marko Ojalu tā nav pirmā kopīgā koncertprogramma, ar oriģinālo muzicēšanas manieri mākslinieki aicina ieklausīties pārdomu pilnās, dzīvi apliecinošās izjūtu buķetes muzikālajā poēzijā un liriskajos dziesmu vārdos, kas aizvien kļūst par tikpat būtisku programmas sastāvdaļu kā saistošais muzikālais izpildījums.

Abu mākslinieku fantāzijas skatuve uzbur Ainažu jūrskolas ainas, Vecāķu kūrortu pagājušā gadsimta pirmajā pusē, pirmo Latvijas zemūdeni, tikšanos ar Frediju Kvinnu, eksotiskās Havaju salas un dievišķo Neapoli, aizjūras mīlas dēkas un sūro jūrnieka ikdienu. Anta Eņģele dziesmas savam jaunajam koncertam apkopojusi, studējot sen aizmirstas nošu partitūras un ieklausoties veco jūrnieku stāstos un dziesmās.

  • Pirmizrāde 17. janvārī un 28. janvārī 19.00 klubā «Austrumu robeža» Vecrīgā, Riharda Vāgnera ielā 8.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu