«Antifašisti» Doņeckas apgabalā ielenkuši robežsargu bāzes (141)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aptuveni pussimts prokrievisko protestētāju nobloķējuši robežsargu bāzes Doņeckas apgabala Mariupolē un Novoazovskā, pavēstīja partijas UDAR Mariupoles nodaļas priekšsēdētājs Anatolijs Semjonovs, kuram izdevies pa telefonu sazināties ar robežsargu vienības komandieri Juriju Lisjuku.

«Komandieris pastāstīja, ka bloķētāji draudējuši «ķerties pie aktīvām darbībām» gadījumā, ja kāds no robežsargiem mēģinās pamest robežsardzes daļas teritoriju,» pastāstīja Semjonovs. Bloķētāji esot tā dēvētās «antifašistiskās komitejas» pārstāvji.

«Sociālajos tīklos parādījusies informācija, ka «antifašistiskās komitejas» pārstāvjus it kā esot pasaukuši paši robežsargi, kas negrib pamest daļu un baidās, ka viņiem liks karot. Tomēr šāda informācija nav apstiprinājusies,» sacīja Semjonovs.

Mariupoles robežsargu daļas priekšniekam ir izdevies sazvanīt partijas UDAR līderi Vitāliju Kļičko. Lisjuks viņam pastāstījis, ka protestētāji turpina bloķēt bāzi.

Ieroču viņiem it kā neesot, bet viņi uzvedas izaicinoši.

Komandieris pastāstījis, ka robežsargi uzvedas savaldīgi un ka nekādu provokāciju no viņu puses nebūs.

Kļičko ir sazinājies ar Ukrainas Drošības dienesta priekšnieku, mudinot viņu pārņemt kontroli pār situāciju.

Komentāri (141)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu