Ap 26% no visiem bezdarbniekiem saņem pabalstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ap 26% no visiem reģistrētajiem bezdarbniekiem martā saņēmuši bezdarbnieka pabalstu, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Šogad martā bezdarbnieku pabalstu saņēma 34 323 cilvēku, savukārt Nodarbinātības valsts aģentūrā uzskaitē marta sākumā bija 133 413 bezdarbnieki, bet mēneša beigās - 132 158 bezdarbnieki, tātad pabalstu saņem nedaudz vairāk nekā ceturtdaļa reģistrēto bezdarbnieku.

Kā liecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras dati, salīdzinājumā ar gada sākumu pabalsta saņēmēju skaits nedaudz pieaudzis, taču salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu - samazinājies. Pērn martā bezdarbnieka pabalstu saņēma 38 312 cilvēku, tomēr arī kopējais reģistrēto bezdarbnieku skaits ir sarucis.

Šogad martā bezdarbnieku pabalstiem ir izlietoti 3,7 miljoni latu, februārī - 3,9 miljoni latu, bet janvārī - 3,6 miljoni latu. Savukārt pērn martā šim pabalstam tika izlietoti 3,9 miljoni latu.

Vidējais bezdarbnieka pabalsta apmērs šogad martā bija 105,41 lati, kas ir mazāk nekā iepriekšējos mēnešos. Februārī vidējais bezdarbnieka pabalsts bija 111,29 lati un janvārī - 109,23 lati. Savukārt pērn martā bezdarbnieka saņēma vidēji 102,31 latu.

Kā ziņots, reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā marta beigās bija 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu