Apcietina par līdzdalību PVN izkrāpšanā lielā apmērā (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:VID

Aizvadītajā nedēļā Rucavas novadā Valsts ieņēmumu dienests (VID) saistībā ar līdzdalību pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanā lielā apmērā aizturējis meklēšanā izsludināto Andreju Podrjadčikovu, kuram piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, portāls «Apollo» uzzināja VID.

15.maijā VID Finanšu policijas pārvalde sadarbībā ar Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbiniekiem aizturēja vienu no trim meklēšanā izsludinātajām personām - Andreju Podrjadčikovu, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību noziedzīgā grupējumā, kas nodarbojies ar pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu teju pusmiljona latu apmērā.

Liepājas tiesa 2013.gada 16.maijā Podrjadčikovam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

VID Finanšu policijas pārvaldes lietvedībā jau esošajos piecos kriminālprocesos par PVN izkrāpšanu lielā apmērā figurē vairākas par aizdomās turētām atzītās personas. 2013.gada aprīlī divi no kriminālprocesiem par PVN izkrāpšanu lielā apmērā, izvairīšanos no nodokļu nomaksas, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, nosūtīti Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret divām noziedzīgajā grupējumā iesaistītām personām. Prokuratūrai nosūtītajos kriminālprocesos konstatētie nodarītie zaudējumi valsts budžetam ir vairāk nekā 790 000 latu.

Kā ziņots, Finanšu policijas pārvalde 2013.gada 24.janvārī sāka kriminālprocesu par pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu no valsts budžeta vismaz pusmiljona latu apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko veikusi organizēta personu grupa.

Minētā kriminālprocesa ietvaros, veicot 24 kratīšanas dažādos objektos Liepājā un Rīgā.

2013.gada februārī tika apturēts noziedzīgais grupējums, kas laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 24.janvārim veica noziedzīgas darbības autotransporta tirdzniecības, tekstilizstrādājumu tirdzniecības un minerālmēslu tirdzniecības jomās, sagatavojot grāmatvedības dokumentus par faktiski nenotikušiem darījumiem un tādējādi izkrāpjot no valsts budžeta pievienotās vērtības nodokli gandrīz pusmiljona latu apmērā (476 225,97 lati).

Kriminālprocesa ietvaros par aizdomās turētām atzītas 12 personas, no kurām deviņām Liepājas tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu, divām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet trīs tika izsludinātas meklēšanā.

VID Finanšu policijas pārvalde lūdz atsaukties visus, kuri atpazīst pielikumā esošajās fotogrāfijās redzamās personas vai arī kuru rīcībā ir jebkāda informācija par šīm personām, zvanot uz tālruņiem 26128674 un 26139618.

Izmeklēšanas interesēs VID šobrīd plašāku informāciju nesniedz.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu