Apcietina savainotā trīs mēnešus vecā mazuļa māti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šonedēļ Valsts policijas darbinieki precizējuši klasifikāciju sāktajam kriminālprocesam un apcietinājuši savainotā Platones mazuļa māti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Policijas pārstāve pastāstīja, ka iepriekš sāktais kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas izmeklēšanas gaitā precizēts, un patlaban tas klasificēts pēc konkrēta nodarījuma - pēc Krimināllikuma 125.panta 2.daļas 8.punkta - par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas izdarīta pret personu bezpalīdzības stāvoklī, par ko paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesa ietvaros kā aizdomās turētā aizturēta mazuļa māte, un viņai piemērotais drošības līdzeklis ir apcietinājums. Sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nesniedz.

Kā ziņots, 28.jūlijā, no Jelgavas novada Platones pagasta ar smagu galvas traumu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā tika nogādāts trīs mēnešus vecs mazulis. Policija un bāriņtiesa pārbauda iespējamo vardarbību pret bērnu.

Iepriekš zēna tēvs mediķiem paudis aizdomas, ka, iespējams, viņu esot situsi māte. Bērns dzimis šā gada aprīlī.

Policija bija arī informējusi bāriņtiesu, iepriekš skaidroja Sietniece.

Jelgavas novada bāriņtiesas locekle Platones pagasta pārvaldē Ineta Ozoliņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir informēta par šādu gadījumu un tikās ar bērna ģimeni. Šī ģimene jau iepriekš bijusi gan bāriņtiesas, gan sociālā dienesta uzmanības lokā, taču sīkākus komentārus viņa nesniedza.

Vakar, 9.augustā, joprojām slimnīcā esošā mazuļa stāvoklis bija stabilizējies, bet joprojām vērtējams kā grūts, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Mazulis no intensīvās terapijas nodaļas ir pārvests uz neiroķirurģijas nodaļu un saņem terapiju atbilstoši gūtajām traumām.

Jelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Olga Rudaka komentārus par novēroto ģimenē pēc bāriņtiesas veiktajiem apsekojumiem nesniedza. Arī bērna iespējamā ievainojuma iemesls pagaidām netiek komentēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu