Apdraudējuma riska dēļ Drošības policija prasa aizliegt koncertu (229)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aha42 | tehaha, CC BY-NC 2.0

Ņemot vērā Drošības policijas (DP) rekomendācijas, Rīgas pašvaldība neatļaus piektdien, 25. aprīlī pie Kongresu nama rīkot koncertu «Mēs gribam pārmaiņas,» par kura organizēšanu domē ir saņemts iesniegums no biedrības «Nepilsoņu kongress,» portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šādu lēmumu pieņēmis Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Šodien pilsētas izpilddirektors saņēma DP vēstuli, kurā norādīts, ka pasākuma laikā pastāv augsti sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējuma riski un ka koncerta organizatori nespēs nodrošināt kārtības uzturēšanu pasākuma laikā. Tādēļ DP aicina neizsniegt atļauju minētā pasākuma norisei.

DP uzskata, ka pasākuma būtība un tā saturs ir apzināti vērsti uz to, lai provokatīvā un izaicinošā veidā apzināti šķeltu sabiedrību un vairotu tajā ideoloģisko un etnisko spriedzi. Tā kā pasākums paredzēts pilsētas centrā, kur piektdienas vakarā apgrozīsies liels daudzums cilvēku, tas varot izraisīt fiziskas konfrontācijas riskus.

Policijas rīcībā esot informācija, ka koncertā varētu piedalīties arī radikāli noskaņotas personas, kuras orientētas uz konfrontācijas izraisīšanu.

Motivēts aizliegums kā administratīvs akts pasākuma organizatoriem tiks izsniegts piektdien.

Komentāri (229)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu