Apelsīnu sulā šķovēti kāposti (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.MSDpacientiem.lv

Ieteikumi cukura diabēta slimnieka svētku galdam. Jautājumu un atbilžu portāls www.MSDpacientiem.lv un uztura speciāliste Liene Sondore cer, ka cukura diabēta pacientiem šīs Ziemassvētku galda receptes noderēs un vēl, lai Ziemassvētku galds šogad ikvienam izdodas īpaši gards, protams, ievērojot veselīgas ēšanas paradumus!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ~ 3 kg skābētu kāpostu
  • 2-3 apelsīni
  • brūnais cukurs (vēlams Muskavado)
  • ~ 1 ēdamkarote ķimeņu ( ja kāpostiem tās nav iepriekš pievienotas)
  • 1 porcijā 23,0 kcal. Olbaltumvielas-6,75; Tauki: 0,05; Ogļhidrāti – 12,78

Pagatavošanas gaita:

1. Lielā katlā liek kāpostus, pievieno ķimenes un pārlej ar ~500 ml ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.

2. Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem. Pievieno cukuru, samaisa un turpina uz nelielas liesmas gatavot ~ 1,5h.

3. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tad jāpielej vēl nedaudz ūdens, citādi kāposti piedegs.

4. Kāpostus pasniedz kopā ar cepeti.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu