Apkopēji atkritumos izmet 2,69 miljonus eiro vērtu gleznu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ed Yourdon, CC BY-NC-SA 2.0

Honkongā viesnīcas apkopēji nejauši izmetuši atkritumos 2,69 miljonus eiro vērtu gleznu, kuru policijai vēl nav izdevies atrast, ziņo mediji.

Pazudusi ķīniešu mākslinieka Cui Žudžio glezna «Sniegotais kalns», kas bija galvenais objekts Pekinā bāzētā izsoļu nama «Poly Culture» izsolē un kura pirmdien tika pārdota par vairāk nekā 28,75 miljoniem Hongkongas dolāru (2,69 miljoniem eiro).

Izsole notika greznā Honkongas viesnīcā «Grand Hyatt», kuras apkopēji, domājams, gleznu nejauši izmetuši atkritumos, atsaucoties uz avotiem policijā, ziņo laikraksts «South China Morning Post».

Policisti pie šāda secinājuma nonākuši, noskatoties videonovērošanas kameru ierakstus, bet neizslēdz arī iespēju, ka glezna varētu būt nozagta, ziņo mediji.

Policija ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka viņiem par šo gadījumu otrdien paziņojis izsoļu nama loceklis, bet sīkāku informāciju nesniedza.

«Grant Hyatt» neapstiprināja, ka glezna būtu izmesta atkritumos, vien norādīja, ka viesnīcas darbinieki nerīkojas ar izsolē pārdotiem priekšmetiem, jo tie ir pārāk vērtīgi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu