«Apocalyptica» atgriežas Rīgā ar «Apokaliptisko simfoniju» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

22.martā halli «Arēna Rīga» atkal satricinās pasaulē slavenākās čellu rokgrupas «Apocalyptica» koncerts. Šoreiz grupa iepazīstinās ar savu jaunāko projektu «Apokaliptiskā simfonija», uzstājoties kopā ar Somijas «Avanti! Orchestra» mūziķiem. 

Latvijas publika ekspresīvos somu puišus jau labi pazīst. Vairākas reizes viņi spēlējuši Rīgā, un ikreiz viņu šovs pulcējis tūkstošiem skatītāju.

«Apocalyptica» sastāvā joprojām ir četri dalībnieki - profesionāli čellisti Eika Topinens, Pāvo Lotjonens un Pertu Kivilakso, kā arī bundzinieks Miko Sirens. Karjeras sākumā spēlējuši tikai «Metallica», «Sepultura», «Rammstein» un citu grupu dziesmu instrumentālas kaverversijas, nu jau apaļus desmit gadus viņi rada un izpilda arī paši savus skaņdarbus.

Gadu gaitā «Apocalyptica» uzstājusies vairāk kā 50 valstīs, izdevusi 7 studijas albumus un sadarbojusies ar visai ietekmīgiem viesmāksliniekiem – viņu vidū ir gan Ville Valo («HIM»), gan Tils Lindemans («Rammstein»), Korijs Teilors («Slipknot», «Stone Sour»), Deivs Lombardo («Slayer»), Gevins Rosdeils («Bush») un daudzi citi. Tiesa, 2014.gada turnejas laikā «Apocalyptica» sola izpildīt savas labākās dziesmas tikai un vienīgi instrumentālā aranžējumā simfoniskā orķestra pavadījumā, vokālistus nepiesaistot.

  • Biļetes uz šo koncertu jau iespējams iegādāties visās «Biļešu Servisa» tīkla kasēs un internetā «bilesuserviss.lv».
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu