«Apple»: trīs dienās pārdevām trīs miljonus jauno «iPad»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Trīs dienās no 16. līdz 19.martam pārdoti trīs miljoni jaunākā planšetdatora «iPad» modeļu, kas ir desmit reizes vairāk nekā pirmā «iPad» pirmajās pārdošanas dienās, informē ierīces izstrādātājs, informācijas tehnoloģiju koncerns «Apple».

Jaunāka «iPad» oficiālās tirdzniecības sākuma dažviet pasaulē sagaidīja pircēju rindas pie «Apple» produktu tirgotājiem, bet vienlaikus notika intensīva aktivitāte «Apple» interneta veikalos valstīs, kur 16.martā sākās «iPad» tirdzniecība. «Apple» nepublicēja skaitļus par iepriekšējā «iPad2» tirdzniecības pirmajām dienām pērn, jo tobrīd valdīja preces deficīts un ierīci nevarēja saņemt visi pirkt gribētāji.

Kā ziņo interneta portāli, šogad kārtējā jaunā «iPad» pārdošanas sākšana pagājusi bez starpgadījumiem un nekārtībām tirdzniecības vietās. Tas, iespējams, izskaidrojams ar jaunā rīka pirkšanu internetā. Savukārt pērn, sākoties «iPad2» tirdzniecībai, «Apple» veikalā Ķīnas galvaspilsētā Pekinā izcēlās kautiņi un nekārtības, tika izgāzts skatlogs un četri cilvēki nonāca slimnīcā.

Savukārt avīzes «International Business Times» portāls ziņo, ka «Apple» organizējis īpašus pasākumus, lai nodrošinātu kārtību savā jaunākajā «Apple Store» Ņujorkas lielajā dzelzceļa stacijā «Grand Central Station». Tur, ņemot vērā milzu pircēju interesi un simtiem tūkstošu ikdienas piepilsētas vilcienu pasažieru plūsmu, bijusi lielākā varbūtība, ka «iPad» tirdzniecības sākšana pārvērstos nekārtībās.

Kā raksta portāls, «Apple Store» vadība un darbinieki veiksmīgi novērsa pūļu veidošanos, vairākās vietās veikala tuvumā milzu stacijas centrālajā zālē izdalot aproces, kas nodrošināja vietu rindās pie ieejām veikalā. Veikala pārdevēji paši staigā gar rindām, sniedzot informāciju par jauno «iPad», kuru pircēji savādāk būtu meklējuši, drūzmējoties veikalā.

Jau ziņots, ka patlaban nav zināms, kad šo produktu varētu sākt tirgot Latvijā. Capital» «Apple» produktu līnijas vadītājs Hārdijs Sametis pieļāva, ka «Apple» nogaidīs pārdošanas rezultātus vairākos Eiropas tirgos un pēc tam lems, kā rīkoties tālāk.

No 23.marta, «iPad» būs pieejams Austrijā, Bulgārijā, Čehijā, Dānijā, Somijā, Grieķijā, Ungārijā, Islandē, Īrijā, Itālijā, Lihtenšteinā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Spānijā un Zviedrijā, kā arī Ķīnas teritorijā Makao.

16.martā jauno «iPad», medijos arī sauktu par «iPad3», sāka tirgot ASV, Austrālijā, Francijā, Vācijā, Honkongā, Japānā, Singapūrā, Šveicē un Lielbritānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu