«Apple» vecākiem atmaksās 32,5 miljonus dolāru par bērnu iegādātām aplikācijām (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» atmaksās klientiem vismaz 32,5 miljonus dolāru (23,8 miljonus latu), tādējādi panākot izlīgumu ar ASV Federālo tirdzniecības komisiju (FTC) apsūdzībās par aplikāciju iegādēm, kuras veikušas bērni bez vecāku piekrišanas.

Tāpat «Apple» nāksies veikt izmaiņas aplikāciju iegādes procedūrās, lai nodrošinātu, ka klienti saņēmuši piekrišanu, pirms tiem tiek piestādīts rēķins par aplikāciju iegādēm.

Uzņēmums norāda, ka izvēlējies panākt izlīgumu, nevis iesaistīties ilgstošā tiesas prāvā.

FTC iesniegtajās sūdzības teikts, ka «Apple» nav spējis informēt vecākus, ka, ievadot paroli, tiek apstiprināta vienas aplikācijas iegāde, kā arī nodrošinātas 15 minūtes papildu neierobežotām iegādēm, ko viņu bērni varējuši veikt bez turpmākas piekrišanas.

Komisija pavēstīja, ka saņēmusi vismaz vairākus desmitus tūkstošu sūdzību par neapstiprinātām aplikāciju iegādēm, ko veikuši bērni.

Šī līdzekļu atmaksa gan aptver tikai klientus, kuri veikuši iegādes «Apple» ASV aplikāciju veikalā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu